Ohjelmien katsominen useita tunteja putkeen ei välttämättä tee sinulle hyvää.

Jos tunnet olosi alakuloiseksi viimeisimmän televisiosarja- tai elokuvamaratonin jälkeen, ei syynä kenties olekaan katsomiesi ohjelmien tapahtumat. Tutkimuksen mukaan alamaissa olon syy voikin olla maratonkatselussa.

Toledon yliopiston tutkimusta varten noin 400 pohjoisamerikkalaista vastasi nettikyselyyn heidän maratonkatselutavoistaan. Tutkimuksen kohdalla maratonkatselu tarkoitti television katsomista yhdessä päivässä 2-5 tuntia putkeen.

Noin 35 prosenttia osallistujista tunnisti itsensä maratonkatselijaksi. He kertoivat viettävänsä enemmän aikaa television äärellä kuin muut osallistujat sekä osoittavat korkeimmat tasot niin stressin, ahdistuksen kuin masennuksen suhteen.

Tutkijat huomauttivat tutkimuksensa osoittaneen vain korrelaation, syy-yhteyttä. Tästä huolimatta useat tutkimukset ovat osoittaneet yhteyden liiallisen television katsomisen ja liikalihavuuden, diabeteksen ja masennuksen välillä.

Maratonkatselusta on tulossa koko ajan hyväksyttävämpää, minkä takia tutkijat varoittavatkin, että maratonkatselu on kasvava kansanterveydellinen ongelma, johon tulisi puuttua.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Cosmopolitan


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia