Tee töitä seisten – Tutkimus: Toimistotyöntekijät voivat laihtua useamman kilon vuodessa seisomalla töissä

Runsas istuminen ei ole hyvästä terveydelle ja töiden tekeminen seisten voi auttaa sen lisäksi myös kilojen karistamiseen.

Toimistotyöntekijät voisivat laihtua noin kolme kiloa vuodessa vain seisomalla työpisteen ääressä, selviää European Journal of Preventive Cardiology -journalissa julkaistussa tutkimuksessa. Kansainvälisessä tutkimuksessa ilmeni, että istumisen sijaan seisomalla kuusi tuntia päivässä kulutti 54 kilokaloria enemmän päivittäin, mikä johti merkittävään laihtumiseen, kertoo The Telegraph.

Tutkimuksen mukaan keskimääräinen ero energiankulutuksessa istumisen ja seisomisen välillä oli 0,15 kaloria minuutissa. The Telegraphin mukaan se tarkoittaa sitä, että kuusi tuntia päivässä seisovat voivat odottaa laihtuvansa lähes kolme kiloa vuodessa, jos eivät muuta ruokavaliotaan.

Tutkijat totesivat, että monet toimistotyöntekijät voisivat merkittävästi lahitua, jos käyttäisivät säännöllisesti aikaa töiden tekemiseen seisten, varsinkin jos se rohkaisisi heitä liikkumaan enemmän.

”Seisominen pitkiä aikoja voi tuntua monista aikuisista saavuttamattomalta, etenkin heille, joilla on toimistotyö, mutta ihmiselle, joka istuu 12 tuntia päivässä, voisi istumiseen käytetyn ajan puolittaminen antaa suuria hyötyjä”, tutkimuksen tekoon osallistunut tohtori Francisco Lopez-Jimenez sanoi.

Tutkijat selvittivät, että vaikutukset olivat selvemmät miehillä, minkä he totesiat heijastavat todennäjöisesti sitä faktaa, että suuremman lihasmassan omaavat polttavat kaloreita nopeammin. Lopez-Jimenezin mukaan tulokset voivat olla jopa arvioitu alakanttiin ja hän totesi, että seisominen voi tehostaa myös yleistä terveyttä.

”Seisominen ei vain polta enemmän kaloreita, vaan lisääntynyt lihasaktiivisuus on kytköksissä alhaisempiin määriin sydänkohtauksia, halvauksia ja diabetesta, joten seisomisen hyödyt voivat ylittää painonhallinnan”, hän kertoi.

”Tuloksemme voivat olla aliarvioituja, koska kun ihmiset seisovat, heillä on taipumus tehdä spontaaneja liikkeitä, kuten siirtää painoa tai liikuskella jalata toiselle, ottaa pieniä askelia edestakaisin. Monet ihmiset voivat jopa todennäköisemmin kävellä arkistokaapille tai roskakorin luo”, Lopez-Jimenez lisäsi.

”On tärkeää välttää istumista tunteja kerrallaan. Seisominen on erittäin hyvä ensimmäinen askel tämän loputtoman istumisen ajatusmaailman välttämiseksi”, hän jatkoi.

”Kuka tietää, se voi jopa kannustaa joitakin ihmisiä tekemään hieman enemmän ja aloittamaan jonkin hieman fyysisen aktiviteetin, joka olisi vielä enemmän hyödyksi”, tohtori päätti.

The Telegraphin mukaan seistessä enemmän lihaksia jännittyy ja venyy painovoimaa vastaan taistellessa ja painoa kannatellessa. Tutkijat korostivat, että laihtuminen seisomiseen käytetyn ajan avulla voitaisiin vain saavuttaa, jos lisäkaloreiden kulutusta ei tehdä tehottomaksi lisäämällä syömistä.

Lähde: The Telegraph


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.