Tästä syystä olet laihduttaessasi niin nälkäinen

Jos laihduttaessa voisit syödä kaiken, mitä näet, on tuntemukselle selitys.

Moni kiloja karistava on varmasti huomannut, kuinka laihdutuskuurin aikana voisi mielellään syödä kaiken, mitä saatavilla on. Jos tämä on sinulle tuttua, voit lohduttautua sillä, että samaa tapahtuu muillekin ja sille on Women’s Healthin mukaan tutkimuksessa selvitetty myös syy.

BioRxiv-julkaisussa ilmestyneen tutkimuksen mukaan laihduttaminen johtaa voimakkaaseen haluun syödä enemmän ruokaa korvataksesi ne kalorit, joita olet jättänyt vähemmälle – vartalosi ikään kuin toimii sinua ja laihdutusaikomustasi vastaan.

Women’s Healthin mukaan tutkimusta varten 153 osallistujaa sai kokeellisen lääkkeen, joka sai heidät pissaamaan enemmän glukoosia kuin on normaalia (noin 350 kalorin edestä) ja tämä sai heidät laihtumaan, vaikka heidän ruokavalionsa pysyi samana. 89 osallistujaa sen sijaan sai lumelääkkeen.

Kokeellisen lääkkeen saaneet osallistujat onnistuivat laihtumaan, mutta kilot tulivat nopeasti takaisin. Tutkimuksen mukaan tämä johtuu siitä, että heidän ruokahalunsa kasvoi noin 100 kalorilla päivässä jokaista laihdutettua kiloa kohtaan. Lumelääkettä ottaneilla muutoksia ei tapahtunut.

Ravitsemusterapeutti Julie Uptonin mukaan kyse on ihmisten DNA:sta. Luolamiesaikoina, jolloin ihmiset olivat metsästäjä-keräilijöitä, ruokaa oli niukasti ja jos keho ei olisi pitänyt ruokahalua korkealla, kun paino tippui, olisi ihminen menehtynyt vajaaravitsemukseen.

Ajat ovat kuitenkin muuttuneet eikä ihmisten tarvitse enää metsästää mammutteja saadakseen ruokaa.

”Koska meillä on ruokaa saatavila 24/7, geenimme toimivat meitä vastaan koettaen pitää painon tasaisena, vaikka meillä olisi ylimääräistä rasvaa, josta päästä eroon”, Upton sanoi Women’s Healthille.

Tämä auttaa tutkijiden mukaan selittämään, miksi on niin vaikeaa laihduttaa ja pitää kilot poissa: olet niin pirun nälkäinen. Mutta alla on kuitenkin vinkkejä siihen, miten voit taistella vastaan kehosi halua kerätä lisää kiloja sen jälken, kun olet tehnyt niin kovasti töitä niiden karistamiseksi.

1. Seuraa painoasi ja ruoankulutusta

Pitääksesi kilot poissa, sinun täytyy olla valppaana. Seuraa miten usein käyt salilla, kirjaa muistiin, mitä syöt ja satunnaisesti tarkista painosi puntailla varmistaaksesi, että pysyt oikealla tiellä, Upton neuvoi.

2. Nosta painoja ja syö proteiinia

”Kun laihdut, menetät usein lihasmassaa. Säilyttääksesi vähärasvaista kudosta, jolla on korkeampi aineenvaihdunnan taso, sinun kannattaisi nostaa painoja”, Upton sanoi.

Lihasmassan kasvattaminen voi auttaa tehostamaan aineenvaihduntaa. Joten vaikka tuntisi suurta halua syödä enemmän, kehosi polttaa kalorit pois tehokkaammin. Proteiinin saannin lisäämisen 30 grammaan ateriaa kohden voi myös auttaa ylläpitämään vähärasvaista lihamassaa.

3. Syö kuiturikkaasti

Unohda villitykset ja keskity syömään kasvispohjaista ruokavaliota. Kasvipohjaisissa ruoissa on paljon täyttäviä kuituja ja vettä auttamaan pitämään sinut kylläisenä, joten tunnet itsesi täydemmäksi vähäisemmällä kalorimäärällä.

”Syötävien, kuten hedelmät, vihannekset, vesi ja keitto, on osoitettu auttavan ihmisiä pysymään kylläisenä, kun he koettavat vähentää kaloreita”, Upton kertoi.

Lähde: Women’s Health


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.