Tällä tavoin toimiessa saatat tehdä kaikesta itsellesi vain vaikeampaa.

Kun on tehnyt päätöksen laihduttamisesta, on edessä yleensä erilaisia muutoksia elämäntapoihin ja innostuksen vallassa on valmis käymään tuumasta toimeen ja ottamaan avosylin vastaan kunnon yöunet, aamupalan syömisen, päivittäisten vihannesten ja hedelmien annosmäärän seuraamisen, vaaleasta pastasta luopumisen, kuntoilun, venyttelyn ynnä muun.

Women’s Healthin mukaan tämä kaikki yllä mainittu on sitä, mitä moni nainen tekee elämäntaparemontin ensimmäisenä päivänä.

”Kun ihmiset ovat valmiita tekemään muutoksen, heidän motivaationsa on todella korkealla”, valmentaja ja Girls Gone Strong -nettifitnessyhteisön omistaja Molly Galbraith sanoi.

”He ovat valmiita tekemään suuria muutoksia ja ajattelevat, että tuloksia saadakseen kaikki täytyy tehdä kerralla”, hän lisäsi.

Mutta tämä tapa ei kuitenkaan usein kannata ja kaikki peliin -taktiikka muutosten suhteen ei saa sinua saavuttamaan tavoitteitasi yhtään nopeammin.

Women’s Healthin mukaan syy on siitä, että suuria muutoksia on vaikea tehdä. Painon tippuminen tasaantuu, stressaavia päiviä tulee vastaan ja kuntoilu tuntuu liian haastavalta ja silloin vanhat tavat tulevat kummittelemaan mieleen ja helposti palaa takaisin siihen, mikä tuntuu vaivattomalta ja automaattiselta kuin pitäytyminen uusiin muutoksiin ja suunnitelmiin.

”Muutos on vaikeaa, koska aivot kaipaavat tuttujen asioiden turvallisuutta, vaikka tämä tuttu asia ei palvelisi sinua enää”, tohtori Michelle May sanoi Women’s Healthille.

Kun on potenut epäonnistumisen tunnetta, seuraa uusi suurien muutosten suunnitelma kera listan asioista, joita muuttaa itsessä, mistä voi vain alkaa oravanpyörä.

Sen sijaan, että itseäsi rangaistaksesi uudistaisit ruokavaliosi ja kuntoilusi, May kehottaa tekemään yhden pienen, realistisen muutoksen kerrallaan huolehtiaksesi kehostasi.

”Pitkällä aikavälillä pienten muutosten tekeminen auttaa sinua muuttamaan kaikki ne terveelliset valinnat vaivattomiksi tavoiksi”, Gailbraith myötäili.

Women’s Healthin mukaan tällä tavoin saat myös silti samat tulokset. Edistyminen on kenties hitaampaa, kun muutoksia tekee asteittan, mutta tulokset ovat todennäköisemmin pysyvämpiä.

Jotta pääsisit alkuun, kannattaa valita yksi terveellinen tapa, jonka haluat osaksi elämääsi. Psykologi Barbara Walkerin mukaan mitä helpompi tapa on, sen parempi, sillä näin tiedät onnistuvasi siinä ja saat hieman lisää varmuutta, kun onnistut tekemään tavasta rutiinia.

”Aloita hitaasti, tee tarvittaessa korjauksia ja kun olet valmis, lisää toinen muutos”, Walker neuvoi.

Walkerin mukaan kun ensimmäinen terveellinen tapa tuntuu automaattiselta, on aika ottaa toinen. Jos haluat aikoja avuksesi, tähtää siihen, että harjoittelet tapaa 2-3 viikon ajan.

”Kun onnistut tavan kanssa noin 80 prosenttia ajasta, voit lisätä sekaan toisen tavan”, Gailbraith kertoi.

Jatka tällä tavoin, kunnes elät haluamasi kaltaista, terveellistä elämää – vaivatta.

Lähde: Women’s Health