Kysely selvitti, minkä ikäisenä ihmiset ovat tyytyväisimpiä elämäänsä.

Samsungin teettämä kysely selvitti 2 000 britin avulla, minkä ikäisenä ihmiset ovat tyytyväisimpiä elämäänsä. Terveet, huolettomat ja optimistiset nuoret voisivat olla oletus vastaukseksi, mutta kyselyn tulokset paljastivat totuuden olevan toisenlainen.

Huffington Postin mukaan – yllättävää kyllä – onnellisin aika ei osunut 20-, 30- tai 40-vuotiaiden vuosikymmeniin. Kyselyn mukaan ihmiset ovat tyytyväisimpiä elämäänsä 58-vuotiaana.

Huffington Postin mukaan vastaajat sanoivat, että sen ikäisenä he osasivat paremmin tasapainottaa työn ja muun elämän, varmistivat pitävänsä lounastauot ja huolehtivat, etteivät tee ylitöitä. Tämän iän valintaan voi vaikuttaa myös se, että pienten lasten kasvattaminen on takana ja ammatissaan pärjäämistä ei tarvitse huolehtia.

Huffington Postin mukaan 35-vuotiaana ihmiset olivat sen sijaan onnettomimpia stressaten perhe-elämän, vanhemmuuden ja uran etenemistä seuranneen kasvaneen vastuun välillä tasapainoilusta.

”Ei ole ihme, että kolmekymppisenä elämä on stressaavaa, kun koettaa – joskus epätoivoisestikin – pallotella stressaavan työn ja perheen vaatimusten välillä samalla ylläpitäen onnellisia ihmissuhteita”, Lancasterin yliopistossa professorina toimiva Cary Cooper kommentoi.

”Sitten kun ihminen pääsee viisikymppisiin, hän tuntee olonsa varmemmaksi, mikä mahdollistaa työtuntien ja perhe-elämän agendan määrittelyn”, Cooper lisäsi.

Huffington Postin mukaan kyselystä ilmeni myös, että kyselyyn vastanneiden keskuudessa eniten stressiä aiheutti raha-asiat. Lähes kahdelle kolmesta eniten tyytyväisyyttä elämään toi laatuaika perheen parissa.

Tutkimus ei ole kuitenkaan ensimmäinen, joka on koettannut osoittaa tarkan iän, milloin ihmisten odotetaan olevan onnellisimpia. Huffington Postin mukaan yksi tutkimus paljasti elämän olevan parhaimmillaan 23-vuotiaana ja sitten uudelleen 69-vuotiaana ja toisen mukaan 33 oli maaginen ikä.

Lähde: Huffington Post