Useilla apteekeilla on verkkoapteekki, joka mahdollistaa asioinnin etänä.

Flunssaoireista kärsivien ei pidä tulla nyt itse apteekkiin, kertoo Suomen Apteekkariliitto. Tällä pyritään siihen, että muut asiakkaat ja apteekin henkilökunta välttyvät mahdolliselta koronavirustartunnalta.

Apteekkariliiton mukaan flunssaoireita potevien asiakkaiden kannattaa pyytää läheistään hoitamaan apteekkiasiointi puolestaan, ja sama koskee myös ikääntyneitä ja perussairauksia sairastavia. Useilla apteekeilla on myös verkkoapteekki, jossa on mahdollista asioida etänä.

Apteekkariliitto kertoo tiedotteessa, että reseptilääkkeitä hankittaessa toisen puolesta asioivalla pitää olla mukanaan potilaan Kela-kortti sekä tieto noudettavista lääkkeistä. Suomi.fi-palvelussa voi myös tehdä puolesta asioinnin valtuutuksen.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea kehottaa malttiin lääkkeitä ostettaessa. Fimea on myös ohjeistanut apteekkeja toimittamaan toistaiseksi vain yhden pakkauksen itsehoitoon tarkoitettuja kipu- ja kuumelääkkeitä asiakasta kohden.

”Ylisuuria kotivarastoja ei pidä koronaviruksen aiheuttamassa erikoistilanteessakaan hankkia varmuuden vuoksi”, tiedotteessa kerrotaan.

Apteekkariliiton mukaan Apteekki.fi-sivustolle päivitetään ohjeita kansalaisille ja sivustolla on myös linkit apteekkien verkkoapteekkeihin.