Ruoat voivat vaikuttaa yöuniesi laatuun – 5 asiaa, joita syödä ja välttää ennen unille menoa

Tietyt syötävät voivat auttaa nukkumaan paremmin ja toiset taas voivat heikentää yöunien laatua.

Kunnon yöunien merkitystä hyvinvoinnille ei voi korostaa tarpeeksi ja on olemassa monia tapoja vaikuttaa siihen, että nukut hyvin. Uniasiantuntija Sammy Margon mukaan jopa sillä, mitä suuhusi pistät ennen sänkyyn menoa, voi olla merkitystä.

The Good Sleep Guide -oppaan tehnyt Margo paljasti The Independentille, että tietyt ruoat voivat auttaa nukahtamaan, kun taas toiset voivat valvottaa. Lue alta, mitä hän suosittelee syömään ja välttämään ennen unille menoa.

Näitä kannattaa syödä ennen kuin menet nukkumaan:

1. Banaanit

Vaikka banaanit mielletään usein energiaa antavaksi syötäväksi, on niissä paljon magnesiumia, joka rentouttaa lihaksia. Niissä on myös serotoniinia ja melatoniinia, mikä edistää nukahtamista.

2. Mantelit

Manteleista saa paljon terveellisiä rasvoja, mutta niissä on myös tryptofaania ja magnesiumia, jotka Margon mukaan molemmat luonnostaan vähentävät lihasten ja hermojen toimintaa samalla vakauttaen sydämen rytmiä.

3. Hunaja

Yksi teelusikallinen hunajaa on tarpeeksi stimuloimaan melatoniinin vapautumista aivoissa ja sammuttamaan valveilla pitävät oreksiinit, näin auttaen rauhoittumaan.

4. Kaura

Kaura pursuaa vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja, jotka edistävät nukahtamista helpottavaa melatoniinia. Tämän lisäksi kaura edistää insuliinin tuotantoa ja luonnostaan nostaa verensokeria.

5. Kalkkuna

Kalkkunakin tryptofaanin lähde ja myös hyvä lähde proteiinille, mikä auttaa pitämään sinut kylläisenä.

Näitä kannattaa välttää ennen yöunia:

1. Alkoholi

Alkoholi ei ole syötävä, mutta se kuuluu tälle listalle. Margon mukaan yömyssyt voivat saada uneliaaksi, mutta liiallinen alkoholin nauttiminen estää pääsyä unen syvempiin vaiheisiin.

2. Juusto

Kovassa juustossa on paljon tyramiinia, aminohappoa, joka saa aivot valppaammaksi. Joten vaikka juustolautasen popsiminen illallisen jälkeen voi tuntua houkuttelevalta, voi se vain tehdä nukahtamisesta vaikeampaa.

3. Tulinen ruoka

Mausteinen ruoka voi vaikuttaa ruoansulatukseen ja tämän lisäksi chilissä on kapsaisiinia, joka vaikeuttaa kehon lämmönsäätelyä, johtaen näin vähemmän rauhallisiin yöuniin. Margon mukaan makoilu tulisen aterian jälkeen voi johtaa närästykseen ja levottomaan yöhön.

4. Rasvainen ruoka

Vatsan on vaikea sulattaa rasvaista ruokaa ja ne todennäköisemmin aiheuttavat närästystä, mikä tekee nukahtamisesta vaikeampaa. Margon mukaan rasvaiset ruoat, joissa on paljon proteiinia, sulavat hitaammin ja voivat häiritä vuorokausirytmiäsi.

5. Kahvi

Kahvikaan ei ole syötävä, mutta lienee jo ilmiselvää, että kahvi ei kuulu nautittavaksi ennen yöunia. Stimulantti pysyy kehossasi pitkään ja voit Independentin mukaan tuntea sen vaikutukset jopa kymmenen tuntia myöhemmin.

Joten sen sijaan, että söisit rasvaisen aterian ja hörppäisit pari lasia viiniä ennen kuin suuntaat sänkyyn, voi lautasellinen kaurapuuroa hunajan, banaanin ja mantelien kera olla parempi idea.

Lähde: The Independent


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.