Reggae OK! Koirien stressi vähenee rennon letkeän reggaen soidessa – myös soft rock kelpaa

Koirilla voi olla myös yksilöllinen musiikkimaku kuin ihmisilläkin.

Jos koirasi on stressaantunut, kannattaa laittaa soimaan vaikka Bob Marleyn musiikkia, sillä letkeä reggae voi saada ihmisen parhaan ystävänkin rentoutumaan. Tutkimuksen reggae on eniten stressaantuneiden koirien mieleen ja toinen erityisen rauhoittava musiikkigenre on soft rock.

Glasgow’n yliopiston tutkijat soittivat koirille erilaisia kappaleita yhteensä viidestä eri genrestä; koirille soitettiin soft rockia, motownia, poppia, reggaeta ja klassista musiikkia. Tutkijat myös mittasivat koirien sykkeen selvittääkseen, laskiko niiden stressitasot musiikin soidessa.

Metron mukaan tutkijoille selvisi, että aina musiikin soidessa koirat viettivät enemmän aikaa makoillen lattialla, mutta erityisen rentoutuneita ne olivat, kun saivat kuunnella reggaeta ja soft rockia.

”Yleisesti reaktio erilaisiin musiikkigenreihin oli kirjava, mikä korostaa mahdollisuutta siihen, että kuin ihmisillä, myös koirilla voi olla omat yksilölliset mieltymyksensä musiikin suhteen”, tutkimusta johtanut professori Neil Evans kommentoi.

”Reggae ja soft rock näyttivät kuitenkin eniten positiivisia muutoksia käytöksessä”, Evans lisäsi.

Tutkimuksessa mukana ollut Skotlannin eläinpelastus- ja suojeluyhdistys SCPA suunnittelee nyt sijoittavansa ääneentoistolaitteistoon kenneleihinsä, joista soitetaan koiria miellyttävää musiikkia koirille, joilla on vaikeuksia sopeutua.

Lähde: Metro


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.