Paranna mielenterveyttäsi päivittäisillä tavoilla – lue 9 vinkkiä

Näillä pienillä muutoksilla voi olla suuri vaikutus hyvinvointisi suhteen.

Monilla ihmisillä on jossain vaiheessa elämäänsä vaikeuksia henkisen hyvinvointinsa ja mielenterveytensä kanssa, osalla enemmän kuin muilla. The Independentin mukaan on kuitenkin pieniä asioita ja muutoksia, joiden on todistettu auttavan pitämään sinut henkisesti terveenä ja onnellisena.

Nämä muutokset on myös helppo ottaa osaksi päivittäisiä tapoja ja niillä voi olla suuri vaikutus hyvinvointisi suhteen. Alla on 9 tapaa, miten voit päivittäisillä tavoilla parantaa mielenterveyttäsi.

1. Kävele ylväänä

Tutkimus on paljastanut, että koettamalla aktiivisesti kävellä pää pystyssä ja hartiat taakse vedettynä, koet todennäköisemmin hyvää mielialaa. Jos kävelet hartia kyyryssä, keskityt todennäköisemmin negatiivisiin kuin positiivisiin asioihin.

2. Lakkaa valokuvaamasta kaikkea

On helppoa ajatella, että valokuvien ottaminen hetkistä saa sinut todennäköisemmin muistamaan ne, mutta Psychological Sciencessa julkaistu tutkimus puhuu toista kieltä. Jos edelleen haluat napata kuvia lounaastasi tai maisemasta – Instagramia varten, tietysti – varmista, että keskityt kohteisiisi.

3. Kuntoile

University College Londonin tutkimuksen mukaan kuntoilemalla kolmesti viikossa lasket masentumisen riskiä 19 prosentilla. Tutkijat saiva selville, että aktiiviset ihmiset ovat epätodennäköisemmin masentuneita ja masentuneet ovat epätodennäköisemmin aktiivisia.

4. Lakkaa prokrastinoimasta

Mitä pidempään viivyttelet jonkin tehtävän kanssa, koska sinua pelottaa tai ahdistaa tehdä se, sitä hermostuttavampaa ja mahdollisesti sinua heikentävää se The Independentin mukaan on. Helpota stressiä kuuntelemalla musiikkia tai kuntoilemalla ja sitten tartu tehtävääsi.

5. Jätä myrkylliset suhteet taaksesi

Parisuhteessa oleminen sellaisen ihmisen kanssa, kuka jatkuvasti alentaa sinua, voi jäytää itsetuntoa ilman, että sitä huomaa ja lopulta tekee ahdistuneeksi ja mahdollisesti masentuneeksi. Kuuntele ystävien ja perheen huolia kumppanisi suhteen, jos heillä sellaisia on ja perehdy myrkyllisen suhteen merkkeihin.

6. Nuku enemmän

The Independentin mukaan kehosi ei voi toimia kunnolla, jos et saa nukuttua tarpeeksi. Jos sinulla on vaikeuksia nukkua, koeta selvittää syy siihen ja etsi apua, jos et siinä onnistu.

7. Ota aikaa itselle

Kun jakaa aikansa perheen, ystävien ja työn kanssa, voi yritykset pitää kaikki onnellisena saada jättämään itsestä huolehtimisen syrjään ja oma aika unohtuu. Pidä huolta, että vietät aikaa itsekseen ja teet asioita itseäsi ajatellen, sillä se auttaa pitämään ahdistuksen ja masennuksen loitolla.

8. Pysy loitolla digitaalisista laitteista

Älypuhelimet, tabletit ja läppärit voivat stimuloida liikaa aivoja ja jos et ole koskaan loitolla niistä, et tee palveluksia mielenterveydellesi. Tee joka viikko pieni detox laitteden ja teknologian suhteen, edes puolikas päivä tai muutama tunti.

9. Älä tee montaa asiaa yhtä aikaa

The Independentin mukaan ei kenties vaikuta vaaralliselta lähettää sähköposteja samalla, kun syö lounasta, mutta on osoitettu, että monen asian tekeminen yhtä aikaa tekee stressaantuneemmaksi. Sen sijaan kannattaa keskittyä yhteen asiaan, jota teet ja mitä on meneillääm ympärilläsi.

Lähde: The Independent


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.