Paljon kalaa sisältävä ruokavalio voi auttaa estämään masennusta

Tutkijoiden mukaan runsas kalan syöminen voi pitää masennusta loitolla.

Tutkijat uskovat, että syömällä kalaa päivittäin voi pitää masennusta loitolla, kertoo brittilehti Telegraph. Tutkimukset saivat selville, että paljon kalaa sisältävä ruokavalio laski masentumisen riskiä noin 17 prosentilla – ja miehillä vielä enemmän, 20 prosentilla.

Tutkimukset väittävät, että kalan omega-3-rasvahapot voivat muuttaa dopamiinin ja serotoniin tuotantoa – kummankin välittäjäaineen ja hormonin on uskottu liittyvän masennukseen.

”Runsaampi kalan syöminen voi olla hyödyllistä masennuksen primaarisessa preventiossa”, päätutkija, professori Dongfeng Zhang sanoi.

”Lisää tutkimuksia tarvitaan selvittämään, vaihteleeko tämä kytkös sen mukaan, minkälaisesta kalasta on kyse”, Zhang lisäsi.

Tutkijat yhdistävät tietoja vuosien 2001 ja 2014 välillä julkaistuista tutkimuksista, joihin on yhteensä osallistunut yli 150 000 henkilöä. Tutkijat arvioivat kalan syömisen ja masennusriskin välisen kytköksen todisteiden vahvuutta.

Tutkimusta tehneet uskovat, että kalassa olevat laadukkaat proteiinit, vitamiinit ja mineraalit voivat auttaa torjumaan masennusta, kun taas runsas kalan syöminen voi olla osoitus terveellisestä ja ravitsevammasta ruokavaliosta.

Lähde: Telegraph


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.