Tutkijoiden mukaan runsas kalan syöminen voi pitää masennusta loitolla.

Tutkijat uskovat, että syömällä kalaa päivittäin voi pitää masennusta loitolla, kertoo brittilehti Telegraph. Tutkimukset saivat selville, että paljon kalaa sisältävä ruokavalio laski masentumisen riskiä noin 17 prosentilla – ja miehillä vielä enemmän, 20 prosentilla.

Tutkimukset väittävät, että kalan omega-3-rasvahapot voivat muuttaa dopamiinin ja serotoniin tuotantoa – kummankin välittäjäaineen ja hormonin on uskottu liittyvän masennukseen.

”Runsaampi kalan syöminen voi olla hyödyllistä masennuksen primaarisessa preventiossa, päätutkija, professori Dongfeng Zhang sanoi.

”Lisää tutkimuksia tarvitaan selvittämään, vaihteleeko tämä kytkös sen mukaan, minkälaisesta kalasta on kyse”, Zhang lisäsi.

Tutkijat yhdistävät tietoja vuosien 2001 ja 2014 välillä julkaistuista tutkimuksista, joihin on yhteensä osallistunut yli 150 000 henkilöä. Tutkijat arvioivat kalan syömisen ja masennusriskin välisen kytköksen todisteiden vahvuutta.

Tutkimusta tehneet uskovat, että kalassa olevat laadukkaat proteiinit, vitamiinit ja mineraalit voivat auttaa torjumaan masennusta, kun taas runsas kalan syöminen voi olla osoitus terveellisestä ja ravitsevammaksta ruokavaliosta.

Lähde: Telegraph


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia