Rintojen koossa voi tapahtua muutoksia kuukautiskierron aikana.

Jos rintasi vaikuttavat tavallista suuremmilta kuukautisten alla, et todennäköisesti ole kuvitellut koon muutosta. Rintojen turvotus on itse asiassa melko yleinen PMS-oire ja sen ohella rinnat saattavat olla hieman arat, kertoo Popsugar.

Taustalla vaikuttavat mitkäs muutkaan kuin hormonit.

”Ennen kuukautisia rintakudoksesta tulee alttiimpi hormonitasojen muutoksille”, gynekologi Staci Tanouye selitti Popsugarille.

”Hormonaaliset muutokset, joita tapahtuu ennen kuukautisia ja niiden aikana, voivat aiheuttaa rintojen turvotusta muiden sivuvaikutusten ohella”, hän jatkoi.

Tämä on kuitenkin vain väliaikainen sivuvaikutus, ja gynekologi Sarah Yamaguchin mukaan turvotus yleensä laskee, kun kuukautiset alkavat. Yamaguchi kuitenkin huomautti, että vaikka kyseessä on yleinen kuukautisiin liityvä sivuvaikutus, eivät kaikki koe sitä yhtä voimakkaasti.

Vaatteilla ja ruokavaliomuutoksilla apua arkuuteen

Jos turvotuksen yhteydessä tuleva rintojen arkuus häiritsee sinua, on muutama tapa helpottaa epämukavaa oloa.

”Suolan ja kofeiinin vähentäminen voi joskus auttaa arkuuteen”, Tanouye sanoi Popsugarille.

Popsugarin mukaan hän myös mainitsi, että löysät vaatteet sekä ilman reseptiä saatavat särkylääkkeet voivat auttaa lievittämään oireita (varmista, että särkylääke sopii sinulle ja huomioi mahdollinen muu lääkityksesi). Myös erilaisten alusvatteiden käyttö tähän aikaan kuusta voi olla hyödyksi.

”Suoittelen hyvin istuvia rintaliivejä, jotka ovat joskus eri kokoa (kuin yleensä). Niiden pitäisi myös antaa hyvin tukea”, Yamaguchi vinkkasi.

Rintojen turvotus ja arkuus mnee yleensä ohi kuukautisten mukana, mutta jos tämä huolettaa sinua, ota asia puheeksi lääkärissä. Tanouye myös muistutti, että jos arkuus ja turvotus jatkuvat sekä kuukautisia ei kuulu, ota tilanne puheeksi lääkärissä ja harkitse myös raskaustestin tekoa.

Kerroimme aiemmin mahdollisista syistä, jotka voivat selittää sen, miksi rintojasi aristaa. Lisäksi kerroimme aiemmin vinkkejä tosielämästä, miten voit helpottaa oloasi kuukautisten aikana.

Lähde: Popsugar