Nukutko huonosti vieraassa sängyssä? Tutkimus selvitti, mistä se johtuu

Ensimmäisen yön jälkeen nukkuminen kuitenkin helpottuu.

Olet lomamatkalla tai kylässä ystäväsi luona toisella puolen maata, mutta kun ensimmäisenä iltana painat pääsi tyynyyn, uni ei vain tule tai nukut hirveän huonosti. Kuulostaako tutulta? Tätä tapahtuu todennäköisesti jokaiselle ainakin toisinaan, kun nukkuu muualla kuin omassa sängyssä.

Univaikeudet vieraassa sängyssä eivät kuitenkaan johdu siitä, että esimerkiksi sänky olisi epämukava, vaan tutkimuksen mukaan syy on aivoissa. Brownin yliopiston tutkimuksen mukaan laittaessasi nukkumaan ensimmäisenä iltana vieraassa paikassa, vasen aivopuolisko laittaa uuden vaihteen silmään ja muuttuu yövahdiksi, joka valvoo vierasta tai uutta ympäristöä nukkuessa.

Tutkimuksesta uutisoineen Pure Wow’n mukaan ikävintä tässä on se, että vasen aivopuolisko pitää tätä yövahdin roolia yllä pitkälti koko sen ajan kuin koetat nukkua, vaikka aivojen oikea aivopuolisko käskisi sitä olemaan ahdistumatta ja antamaan sinun nukkua.

Onneksi vasemman aivopuoliskon tarkkailijan rooli jää ensimmäiseen yöhön, jonka vietät muussa kuin omassa sängyssä. Tämä tarkoittaa siis sitä, että yhden huonosti nukutun yön jälkeen seuraavana iltana uni maistuu jo huomattavasti paremmin.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Lähde: Pure Wow


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.