Nämä neljä syötävää ja pari juotavaa auttavat palautumisprosessissa treenin jälkeen.

Onnistuneen treenin jälkeen on tärkeä muistaa syödä jotain, jotta kroppa palautuu treenistä.

”Muutama minuutti treenin lopettamisen jälkeen syömäsi ruoka on yksi tärkeimpiä ja aliarvostetuimpia treenaamisen osia”, personal trainer Lisa Reed kertoi Pure Wow’lle.

Jotta kroppa palautuu nopeammin sekä korjaa ja rakentaa uutta lihasta, kannattaa tankata pieni määrä hiilihydraatteja sekä proteiinia pian treenin jälkeen. Reedin mukaan tutkimukset ovat osoittaneet, että heti treenin jälkeen syöminen (esim. 15 minuuttia myöhemmin) on parempi kuin se, että söisit tunnin päästä treenin lopetettuasi.

Salille kannattaakin ottaa mukaan jotain palauttavaa syötävää, mutta aivan mitä tahansa ei kannata popsia. Pure Wow listasi kuusi parasta syötävää ja juotavaa, jotka auttavat palautumaan treenin jälkeen.

Jogurtti

Jogurtin lisäksi hyvä vaihtoehto on raejuusto, jos voit syödä sitä.

”Molemmat ovat mainio lähde proteiinille treenin jälkeen”, urheiluravitsemusterapeutti Angie Asche sanoi.

Jotta samalla saisi enemmän antioksidantteja ja hiilihydraatteja, suosittelee Asche lisäämään joukkoon tuoreita marjoja tai pilkottuja vihanneksia.

”Kalsium ja D-vitamiinia sisältävät syötävät auttavat vahvistamaan luita ja estämään murtumia”, hän muistutti.

Hummus ja täysjyväkeksit

”Treenin jälkeen kroppasi pitää hiilihydraatteja sisältävistä syötävistä, koska se on polttanut kaikki energiavarastonsa”, ravintotieteilijä Lindsey Joe selitti Pure Wow’lle.

Energiavaraston (glykogeeni) täyttämiseksi kannattaa treenin jälkeen syödä muutama täysjyväkeksi, joille on levitetty proteiinipitoista hummusta.

Kananmunat

Koko kananmunasta on sinulle iloa, ei vain valkuaisesta. Aschen mukaan keltuaisessa on useita tärkeitä ravintoaineita aivojen ja luiden terveydelle. Hän suosittelee ottamaan mukaan muutaman keitetyn kananmunan, jotka ovat nopea ja helppo lähde proteiinille. Lisäksi voi syödä täysjyväleiää, jotta saa hiilihydraatteja lisää.

Proteiinipirtelöt

”Nestemäinen ravinto on hyvä vaihtoehto treenin jälkeen, koska se imeytyy helpommin ja kroppa voi käyttää sitä nopeammin”, Reed kertoi.

Hänen lempiohjeensa on tehdä smoothie, jossa on 1/2 kupullista mantelimaitoa, yksi kauhallinen proteiinijauhetta ja 1/2 kupillista mansikoita.

Savustettu lohi

Rasvainen kala tunnetaan sen kyvystä toimia inflammaatiota vastaan. Clinical Journal of Sports Medicinessä julkaistun tutkimuksen mukaan kalan omega-3-rasvahapot voivat myös auttaa helpottamaan viivästynyttä lihasarkuutta (DOMS) treenin jälkeen. Kokeile esimerkiksi wrapia, jossa on ohut kerros tuorejuustoa ja savustettua lohta.

Vähärasvainen suklaamaito

Jos sinun on vaikea syödä kiinteää heti treenin jälkeen, suosittelee American Council on Exercise kokeilemaan nestemäisiä ruokia sen sijaan. Suklaamaito on hyvä vaihtoehto, koska se on maistuva sekoitus hiilihydraatteja, proteiinia ja vettä. Kiinnitä vain huomiota suklaamaidon sokerin määrään.

Lähde: Pure Wow