Muun muassa valkosipulisienet dipattuna sinappiin ja kaakaojauhe sellaisenaan maistuvat odottaville äideille.

Raskauden aikana naiset voivat huomata himoitsevansa mitä oudoimpia ruokayhdistelmiä. Pregnacare on teettänyt tutkimuksen, jossa näitä odotusajan ruokahimoja on selvitetty niin oudoimpien yhdistelmien kuin suosituimpien syötävien osalta.

Tutkimuksesta uutisoineen The Sunin mukaan 67 prosentilla äideistä oli ollut erilaisia raskaushimoja, joista yleisimpiä olivat suklaa, hedelmät ja meujäätelöt. Myös kakku, virvoitusjuomat ja jäätelö maistuivat naisille ja yli kolmannes naisista sanoi himoinneensa myös jääpaloja ja syöneensä niitä raskauden aikana.

Tutkimukseen osallistuneet 1 400 äitiä paljastivat kuitenkin myös oudompia himoja. Äideillä maistuivat raskausaikana muun muassa keitetyt kananmunat piparjuuren kera, valkosipulisienet sinappiin dipattuna, kuiva kaakaojauhe, porkkanaraaste ketsupilla ja kylmä riisivanukas ja yksi kasvissyöjä paljasti alkaneensa himoita pekonia.

The Sunin mukaan tutkimus viittaa siihen, että ruokahimot epäterveellisiä syötäviä kohtaan ovat lisääntyneet. Esimerkiksi kolme naista kymmenestä myöntää nykypäivänä halunneensa suklaata raskauden aikana.

”Tärkeintä on varmistaa, että raskauden aikana saa kaikki tarvittavat ravintoaineet”

Naiset kuitenkin totesivat, että heidän äitinsä todennäköisemmin himoitsivat vähärasvaista proteiinia ja kalaa raskauksiensa aikana. Ravitsemusterapeutti Yvonne Bishop-Weston uskoo tämän muutoksen voivan johtua nykypäivän ruokavalioiden vaikutuksesta ja prosessoitujen ruokien laajasta saatavuudesta.

”Menneinä aikoina oli vähemmän pikaruokaa ympärillä houkutuksena. Sitä ei ollut helppoa saada ja se ei ollut tavallista ja sosiaalisesti hyväksyttävää, kuten se voi nykyisin olla”, hän sanoi.

Bishop-Westonin mukaan himot epätavallisempia syötäviä kohtaan ja sellaisia, joita naiset eivät yleensä syöneet ennen kuin tulivat raskaaksi, voivat johtua siitä, että he etsivät ruokia, joita söivät lapsena, mikä saa heidät tuntemaan olonsa sellaiseksi, että heistä on huolehdittu.

”Epätavallisten syötävien himoitseminen on osa raskautta monille naisille, mutta se ei ole vahingollista”, Pregnacaren edustaja sanoi.

”Tärkeintä on varmistaa, että raskauden aikana saa kaikki tarvittavat ravintoaineet”, hän jatkoi.

Alta voit lukea vielä 20 yleisintä raskausajan ruokahimoa:

1. Suklaa

2. Hedelmät

3. Mehujää

4. Kakku

5. Virvoitusjuomat

6. Jäätelö

7. Mausteinen ruoka

8. Keksit

9. Jälkiruoat

10. Ranskalaiset

11. Friteerattu kana

12. Hampurilaiset

13. Leipä

14. Pizza

15. Kovat karkit

16. Maapähkinävoi

17. Voileipkeksit/riisikakut

18. Lehtivihreät, kuten pinaatti

19. Pasteijat

20. Kala

Lähde: The Sun