Naiset tarvitsevat enemmän unta kuin miehet

Pidemmät yöunet ovat naisille tarpeen, koska naisten aivot tekevät enemmän töitä päivän aikana kuin miesten.

Tutkijat ovat paljastaneet, että naiset tarvitsevat noin 20 minuuttia enemmän unta kuin miehet – kiitos monimutkaisempien aivojensa. Tutkimuksen mukaan naisten aivot tekevät enemmän töitä päivän aikana.

Tutkimusta tehneen uniasiantuntija Jim Hornen mukaan nukkuessa aivot saavat toipua sekä korjata itseään. Tarvittavan unen määrään vaikuttaa päivän aivotoimintojen monimutkaisuus ja intensiivisyys.

”Mitä enemmän käytät aivojasi päivän aikana, sitä enemmän niiden pitää toipua ja sen myötä tarvitset enemmän unta”, tutkija sanoi.

”Naisilla on tapana tehdä montaa asiaa yhtä aikaa ja he ovat joustavampia, joten he käyttävät enemmän aivojaan kuin miehet. Tämän takia unitarve on suurempi”, Horne kertoi.

Miehetkin saattavat tarvita pidempiä yöunia, mutta Hornen mukaan siihen vaikuttaa miehen ammatti; monimutkaisissa töissä, jotka sisältävät paljon päätösten tekemistä ja luovaa ajattelua, olevat miehet tarvitsevat keskiverto miestä enemmän unta.

Naisilla todettiin tutkimuksessa myös huonoista yöunista johtuvia sivuvaikutuksia, joita ei ollut miehillä. Tällaisia sivuvaikutuksia olivat kohonnut psyykkisen ahdistuksen taso sekä enemmän vihamielisyyden, masennuksen ja suuttumuksen tunteita.

Lähde: The Independent