Naiset ovat yleisesti onnettomampia kuin miehet – tässä iässä tilanne muuttuu

Vastuu kodista voi rasittaa naisia ja saada heidät onnettomammaksi kuin miehet.

Kyselytutkimus on paljastanut, että naiset ovat yleisesti onnettomampia kuin miehet siihen saakka, kun he täyttävät 85 vuotta, kertoo The Independent. Psykiatrien mukaan syy tälle voi olla se, että naiset ovat tähän ikään mennessä jääneet leskeksi.

Tutkimus paljasti myös, että naiset todennäköisimmin raportoivat vakavista terveysongelmista elämänsä aikana kuin miehet. Eroavaisuus ilmeni etenkin mielenterveyden kohdalla: 28 prosenttia 16-24-vuotiaista naisista raportoi mielenterveysongelmista verrattuna 16 prosenttiin miehistä.

The Independentin mukaan tämä eroavaisuus kutistuu iän myötä, sillä 18 prosenttia 25-34-vuotiaista miehistä ja naisista kertoi mielenterveysongelmista. Naisten keski-ikäistyessä mielenterveysongelmat lisääntyvät ja kyselytutkimus paljasti 24 prosentilla 45-54-vuotiaista naisista todettavan mielenterveysongelmia.

8 000 brittiaikuiselle tehdyssä kyselytutkimuksessa oli 12 kysymystä, joilla osallistujat saatiin arvioimaan heidän itsevarmuuttaan, ahdista ja unihäiriöitä. Jos osallistuja sai 12 pisteen asteikolla tulokseksi 4 tai enemmän, hänet määriteltiin todennäköisesti mielenterveysongelmia sairastavaksi.

Royal College of Psychiatristsin dekaani Kate Lovettin mukaan naiset voivat olla yleisesti onnettomampia kuin miehet sen takia, että he kokevat takkaa vastuutehtävistä kotona. Tämä voi The Independentin mukaan laskea myöhemmällä iällä, kun lapset aikuistuvat ja naiset eivät enää tunne samanlaista velvoitetta huolehtia muista.

Vaikka tilastollisesti naisille kehittyy todennäköisemmin masennus, Lovettin mukaan miehet ovat silti haavoittuvaisempia tälle sairaudelle etenkin niiden miesten osalta, jotka ovat yli 85-vuotiaita ja joilla ei ole romanttista kumppania.

Lähde: The Independent


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.