Monet meistä ovat mukana erilaisissa ryhmissä, joissa keskustellaan monien tuttujen kanssa samalla kerralla.

Tuollaiset ryhmät voivat välillä tuntua stressaavilta. Moni saattaa tarkistaa useamman kerran päivässä, onko ryhmään tullut uusia viestejä ja niistä voi saada myös äänimuistutuksen. Viestien valtava määrä voi jopa ahdistaa. Jos olo ei ole ryhmien takia enää hyvä, voi sille tehdä jotain.

Näin pääset eroon keskusteluryhmien tuomasta stressistä

Määritä itsellesi tarkat ajat, milloin tarkistat mitä viestejä ryhmiin on tullut. Monien mielestä hyvä aikataulu on se, että tekee sen kolme kertaa päivässä ja käyttää siihen aikaa 20 minuuttia. Ajankohdat voisivat olla esimerkiksi aamulla, päivällä työpäivän jälkeen ja illalla.

Jotta sinun ei tarvitsisi muistaa pitkin päivää tarkistella mitä uusissa viesteissä on, laita muistutusäänet pois päältä.  Sinun voi olla vaikea olla tarkistamatta viestejä, jos kuulet uuden viestin hälytysäänen.  

Ryhmän kokoon ei tietysti voi vaikuttaa, mutta siihen voi kuinka moneen ryhmään liittyy. Älä liity liian moneen ryhmään. Eikä kannata liittyä ryhmiin, joissa on valmiiksi todella monta muuta jäsentä. Suurien ryhmien keskusteluita on vaikea hallita.

Jos huomaat, että ryhmässä aletaan keskustelemaan jostakin sinulle tärkeästä asiasta, mutta sinulla ei ole aikaa liittyä keskusteluun mukaan, kiinnitä keskustelu. Sillä tavalla voit helposti palata asiaan, kun sinulla on siihen hyvin aikaa.

Pidä taukoa keskusteluista, jos ne ahdistavat sinua. Voit ilmoittaa tauostasi ystävillesi, jotta he eivät ole huolissaan, jos sinusta ei kuulu vähään aikaan mitään.

Tee mindfulness-harjoituksia, joista on apua, jos olet stressaantunut esimerkiksi ryhmäkeskustelujen takia.

Lähde: Huffpost