Tietyn vaiheen jälkeen kofeiinin vaikutukset valppauteen ja omaan suoritukseen loppuvat.

Venyikö ilta pitkäksi ennen unille menoa? Ei hätää, seuraavana aamuna kahvi auttaa. Jos valvominen myöhään toistuu kahtena iltana peräkkäin, voi kahvista olla edelleen iloa – ja siihen se sitten jääkin, väittää tutkimus.

Walter Reed Army Insitute of Researchin tutkijat ovat paljastaneet, että kofeiini tehostaa valppautta ja suoritusta kahden vähäunisen yön jälkeen, mutta kolmannen jälkeen tehostavaa vaikutusta ei enää ole.

Tutkimusta varten 48 osallistujaa nukkuivat vain viisi tuntia yössä viitenä yönä putkeen – ihanteellista olisi nukkua 7-8 tuntia. Osalle osallistujista annettiin 200 milligrammaa kofeiinia kahdesti päivässä, kun taas osa sai plaseboa.

Joukko kognitiivisia testejä paljasti, että kofeeinia saaneet osallistujat suorituivat paremmin ensimmäisenä ja toisena päivänä, mutta kolmannen vähäunisen yön jälkeen vaikutukset katosivat.

Tutkimuksen opetus onkin: ajoissa nukkumaan. Jos se kuitenkin aiheuttaa vaikeuksia, voit kokeilla auttaisiko tämä video nukahtamaan – miljoonia ihmisiä se on jo auttanut – tai voit tehdä ”univoiteen”, jota levitetään jalkoihin.

Aiemmin olemme kertoneet myös kahdesta tavasta, jotka voivat auttaa nukahtamaan. Ensimmäisestä voit lukea tämän linkin takaa ja toisen vinkin löydät täältä.

Kofeiinitutkimuksesta sen sijaan voit lukea lisää täältä.

Lähde: Women’s Health