Kevään tullen moni kaivaa juoksulenkkarit talvisäilöstä.

Myös kesän puoli- ja täysmaratoneja varten kannattaa aloittaa treenaus hyvissä ajoin. Nämä yksinkertaiset vinkit kannattaa pitää mielessä, jotta juoksu kulkisi mahdollisimman hyvin.

BuzzFeedBlue koosti videon yksinkertaisista ja helpoista nikseistä, jotka ovat kaikkien harrastelijajuoksijoiden sovellettavissa.

1. Juo. Banaanismoothie on hyvä juoksijan eväs, sillä se auttaa estämään lihaskramppeja. Kahvi taas lisää kestävyyttä.

2. Eikö housuissasi tai paidassasi ole taskuja? Solmi kotiavaimet kengännauhoihisi, niin ne pysyvät tallessa lenkin ajan.

3. Puhelintaskun voit tehdä itse tennissukan varresta. Tarvitset tähän hauskalla kuosilla varustun sukan, sakset ja puhelimen tai musiikkisoittimen jonka haluat sopivan taskuun. Jos haluat pidikkeen vesipullolle, myös sen voi kehitellä toisesta sukasta. Katso videolta miten!

4. Huijaa kehosi juoksemaan nopeammin keskittymällä johonkin kohteeseen, jonka näet kauempana. Kun juokset jotain kohti, juokset nopeammin ja juoksu tuntuu kulkevan vaivattomammin.

5. Ovatko jalat arat juoksun jälkeen? Käytä tennispalloa apuna. Laita tennispallo jalkaterän alle ja hiero sillä jalkapohjiasi rullaamalla jalkaterää sen päällä.

Sitten vain ulos ja juoksemaan!