Jaatko treenikuviasi usein somessa? Se voi kertoa narsismista

Tutkimus on paljastanut, että treenikuviaan somessa jakavilla on yksi yhteinen piirre eikä se ole kovin mairitteleva.

Jokaisen Facebook-kavereista tai Instagramissa seurattavista henkilöistä löytyy ainakin yksi, joka julkaisee saliselfieitä tai kuvia vaikkapa lenkiltä – tai sitten kenties itse teet sitä. Tutkijat ovat todenneet, että ruokavaliostaan, kuntoilustaan ja saavutuksistana julkaisuja tekevät ovat yleensä narsisteja.

Lontoossa sijaitsevan Brunelin yliopiston psykologit keräsivät tietoja 555 Facebook-käyttäjältä tutkiakseen minkälaiset persoonallisuuden piirteet ja motiivit vaikuttavat aiheisiin, joista osallistujat kirjoittavat tilapäivityksissään.

Metron mukaan jokaista osallistujaa pyydettiin tekemään nettikyselyitä, joissa mitattiin itsetuntoa ja narsismia sekä viittä suurta persoonallisuuden piirrettä (ekstroversio, neuroottisuus, tunnollisuus, miellyttävyys ja avoimuus).

Tutkimuksessa selvisi, että narsistit julkaisivat enemmän päivityksiä ruokavaliostaan ja treenistään. He myös todennäköisemmin päivittivät useammin saavutuksistaan, koska heitä motivoi tarve saada huomiota ja validointia.

Tutkijat huomasivat, että heidän päivityksensä saivat paljon tykkäyksiä ja kommentteja, mikä viittaisi siihen, että heidän ylpeilynsä vahvistuu huomiolla, jota he niin himoitsevat.

Julkaisuista tykkääminen voi olla kaksinaamaista

Psykologian luennoitsija, tohtori Tara Marshallin mukaan salikuvista ja vastaavista tykkäily voi kuitenkin olla hieman kaksinaamaista.

”Vaikka tuloksemme viittaisivat siihen, että narsistien kehuskelu kannattaa, koska he saavat enemmän tykkäyksiä ja kommentteja päivityksiinsä, voi kyse olla myös siitä, että heidän some-kaverinsa kohteliaasti tarjoavat tukeaan ja samalla salaa eivät pidä sellaisista egoistisista julkaisuista”, Marshall kommentoi.

Marshallin mukaan parempi tietoisuus siitä, miten kaverit voivat kokea henkilön julkaisut voisi auttaa ihmisiä välttämään aiheita, jotka ärsyttävät enemmän kuin viihdyttävät.

Voit lukea lisää Brunelin yliopiston tutkimuskesta täältä.

Mitä mieltä sinä olet tutkimuksen tuloksista? Kommentoi alla!

Lähde: Metro


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.