Hedelmät ovat loistava välipala.

Baylor Collegen ja Louisianan osavaltion yliopiston tutkimus väittää, että ne naiset, jotka syövät kokonaisen hedelmän aterioiden välissä, voivat epätodennäköisemmin olla ylipainoisia tai liikalihavia kuin naiset, jotka eivät syö välipaloja ollenkaan.

Women’s Healthin mukaan tutkijat analysoivat vuorokauden ympäri pidettyjen ruokapäiväkirjojen tietoja ja vertailivat 18 988 ihmisen napostelutapoja. Tutkijoille selvisi, että monet suosivat napostelua, kuten kakkua ja keksejä, ja se oli kytköksissä liialliseen kaloreiden saamiseen.

Sen sijaan syömällä hedelmiä aterioiden välissä oli positiivisemmat seuraukset kuin välipalojen jättämisellä kokonaan väliin. Hedelmiä syövät saivat vähemmän tyydyttyneitä rasvoja ja enemmän kaliumia, kuitua, magnesiumia ja C-vitamiinia.

Hedelmiä syövien ruokavalio oli ravitsemuksellisesti runsaampi kuin heidän, jotka eivät napostelleet päivän aikana. Women’s Healthin mukaan tämä näkyi fyysisinä hyötyinä, kuten pienempinä vyötäröinä ja 16 prosenttia alhaisempana riskinä olla ylipainoinen tai liikalihava, vaikka nämä erot eivät saavuttaneet tilastollista merkitsevyyttä.

Välipalojen napostelu ei ole kuitenkaan täysin pahasta – etenkin, jos hedelmiä napostelemalla täydentää ravitsemuksellisia puutteita ruokavaliostaan.

Lähde: Women’s Health