Kaksi onnellisuustutkimusta ovat paljastaneet hieman yllättävätkin tavat parantaa omaa onnellisuutta.

On yleisessä tiedossa, että hedelmien ja vihannesten syöminen auttaa pysymään terveempänä, mutta tutkimuksen mukaan se voi tehdä myös onnellisemmaksi – kuten irtosuhteetkin.

Brittilehti Metro kertoo kahden erillisen onnellisuustutkimuksen selvittäneen, että onnellisuus voi parantua sekä syömällä enemmän vihanneksia ja hedelmiä että harrastamalla enemmän irtosuhteita.

Ensimmäisessä tutkimuksessa analysoitiin yli 12 000 australialaisen ruokapäiväkirjoja kuuden vuoden ajalta arvioidakseen heidän tyytyväisyyttä elämäänsä. Osallistujia pyydettiin lisäämään hedelmien ja vihannesten syötiä lähes mitättämöstä kahdeksaan annokseen päivässä, mikä teki heistä onnellisempia.

Metron mukaan elämäntyytyväisyyden, onnellisuuden ja hyvinvoinnin parantuminen oli samankaltaista kuin koettu psykologinen parannus, kun viimein saa töitä työttömyysjakson jälkeen. Tutkimus julkaistiin American Journal of Public Healthissa.

Toisessa tutkimuksessa sen sijaan seurattiin 371 korkeakouluopiskelijaa 12 viikon ajan heidän elämäntyylinsä arvioimiseksi ja tutkijat tulivat siihen tulokseen, että irtosuhteet voivat parantaa itseluottamusta. Tutkijoille selvisi myös, että enemmän irtosuhteita harrastavilla oli korkeampi itsetunto.

”Sosioseksuaalisesti rajoittumattomat opiskelijat tyypillisesti kertoivat paremmasta hyvinvoinnista irtosuhteiden jälkeen verrattuna irtosuhteiden harrastamattomuuteen”, tutkimuksessa todettiin.

Tutkimusten valossa siis elämäsi voi olla onnellisempi, kun lisäät vihannesten, hedelmien ja seksin määrää – muista kuitenkin huolehtia ehkäisystä.

Voit lukea ensimmäisestä tutkimuksesta lisää täältä ja jälkimmäisestä tutkimuksesta lisää täältä.

Lähde: Metro