Aloita päivä kunnon aamiaisella: Iso aamupala auttaa polttamaan tuplasti kaloreita

Iso aamiainen on tutkimuksen mukaan parempi idea kuin ison aterian syöminen illalla.

Unohda aamupalamurot ja syö sen sijaan täyttävä, iso aamupala ja pienempi ateria illalla suuren päivällisen sijaan. Tämä voi auttaa sinua jopa laihtumaan, sillä uuden tutkimuksen mukaan kunnon aamiainen saa elimistön polttamaan 2,5-kertaisen määrän kaloreita läpi päivän, kertoo Metro.

Tutkimuksessa analysoitiin 16 miehen aineenvaihduntaa laboratoriokokeessa. Miehiä pyydettiin syömään vähäkalorinen aamupala sekä runsaskalorinen päivällinen yhtenä päivänä ja toimimaan päinvastoin toisena päivänä; siis syömään runsaskalorinen aamupala ja vähäkalorinen päivällinen.

Tutkijat saivat selville, että isomman aamupalan ja pienemmän päivällisen syöminen tehosti ruokavalion synnyttämää termogeneesiä, eli kehon lämmöntuotantoa, joka kuluttaa kaloreita. Metron mukaan näin tapahtui, vaikka päivän aikana nautittujen kaloreiden määrä oli sama.

”Tuloksemme osoittavat, että aamiaiseksi syöty ateria – sen sisältämien kaloreiden määrästä huolimatta – synnyttää tuplasti korkeamman termogeneesin kuin saman aterian syöminen päivälliseksi”, tutkimusta tehnyt tohtori Juliane Richter sanoi.

”Tämä löydös on merkittävä kaikille, sillä se korostaa riittävän syömisen merkitystä aamiaisella”, hän lisäsi.

Auttaa ehkäisemään liikalihavuutta

Tutkimuksessa ilmeni lisäksi, että vähäkalorisen aamupalan syöminen tehosti halua syödä herkkuja läpi päivän. Richterin mukaan liikalihavuutta ja korkeaa verensokeria voi koettaa ehkäistä syömällä enemmän aamupalalla kuin päivällisellä.

”Suosittelemme liikalihavia sekä terveitä syömään suuren aamupalan eikä suurta päivällistä vähentääkseen painoaan ja estääkseen metabolisia sairauksia”, Richter kertoi.

Tutkimus julkaistiin Endocrine Society’s Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism -journalissa ja voit tutustua siihen tarkemmin täällä.

Lähde: Metro


Lyö 1€ Huuhkajille, voita 50€

1. Avaa ilmainen pelitili iBetille ja tee talletus, joka tuplataan (esim. 25€ talletuksella saat 50€ pelirahaa).
2. Lyö 1€ veto Huuhkajille.
3. Jos Venäjä kaatuu, saat 50€ käteisvoiton.