Kaikki kuntoilumuodot eivät ole yhtä tehokkaita sitkeän viskeraalisen rasvan polttamisessa.

Sisäelimiä ympäröivä viskeraalinen rasva on epäterveellistä ja siitä eroon pääseminen voi olla työlästä, sillä kaikki kuntoilumuodot eivät toimi sen polttamisessa yhtä tehokkaasti.

Nyt tutkijat ovat kuitenkin selvittäneet, millä vatsarasvan saa parhaiten palamaan. Hoikistumisessa vyötärön seudulta yksi kuntoilumuoto osoittautui olevan ylitse muiden: korkean intensiteetin intervalliharjoittelu, HIIT-treeni.

Journal of Sports Medicine and Physical Fitness -julkaisussa ilmestynyttä tutkimusta varten osallistujat tekivät neljä treeniä viikossa kahdeksan viikon ajan. Yksi ryhmä teki neljä tasaisen tahdin kardio- ja voimaharjoittelua ja toinen ryhmä teki tasaisen tahdin harjoituksia ja kaksi HIIT-treeniä.

Tutkimuksessa selvisi, että HIIT-ryhmä laihtui yleisesti enemmän, heidän vyötäröltään katosi enemmän senttejä ja heidän viskeraalisen rasvan määrä laski merkittävästi verrattuna toiseen osallistujaryhmään. Tämän lisäksi heidän hengitys- ja verenkiertoelimistön kunto kohentui.

Tutkijoiden mukaan koska HIIT-treenit ovat lyhyitä ja intensiivisiä – mahdollistaen kehon viemisen äärirajoille – voi se olla syy, miksi HIIT-treenit ovat niin tehokkaita polttamaan sitkeää vatsarasvaa.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Women’s Health


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia