Juuston syömisestä on löytynyt lisää positiivisia terveysvaikutuksia.

Juuston ystävät ovat saaneet jälleen hyviä uutisia, kun tutkimus on paljastanut juuston syömisen voivan olla hyvästä sydämelle. Tutkimus julkaistiin British Journal of Nutrition -journalissa.

Pennsylvanian osavaltionyliopiston tutkijat halusivat selvittää juuston vaikutusta verenkiertoelimistölle. Pure Wow -sivuston mukaan tuloksista ilmeni, että maidolla – etenkin juustoista löytyvällä – on positiivinen vaikutus sydämelle, koska maitoproteiinit ja maitorasva auttavat lisäämään verenkiertoa.

Koska juustossa on sekä maitoa että suolaa, tutkijat halusivat nähdä, voisiko sillä olla silti positiivinen vaikutus verenkiertoelimistölle suolasta huolimatta. Tutkijat pyysivät osallistujia vierailemaan viitenä eri kertana ja syömään annoksen juustoa, pretzeleitä ja soijajuustoa, joissa kaikissa oli saman verran suolaa.

Tutkijoille selvisi, että juustoa syötyään osallistujilla oli parempi verenpaine kuin soijajuuston tai pretzeleiden syömisen jälkeen, vaikka juustossa oli saman verran suolaa kuin kahdessa muussa syötävässä.

”Juuston maito peruutti suolan vaikutuksen”, tutkimusta tehnyt Lacy Alexander kommentoi.

Tutkimuksessa kuitenkin selvitettiin juuston syömisen lyhytaikaisia vaikutuksia ja tutkijat tekevätkin parhaillaan vastaavanlaista tutkimusta, joka on kestoltaan pidempi.

”Toivomme näkevämme, mitä tapahtuu, kun ihmisten ruokavalioon kuuluu juusto pidemmän aikaa ja minkälaiset vaikutukset sillä on terveyteen”, Alexander sanoi.

Olemme aiemmin kertoneet, kuinka rasvainen juusto voi olla hyvästä terveydelle – voit lukea lisää täällä. Tämän lisäksi olemme kertoneet, kuinka juuston syöminen ylipäätään voi auttaa elämään pidempään ja tästä aiheesta voit lukea lisää täällä.

Tutkimuksesta voit lukea enemmän täällä.

Lähde: Pure Wow, Pennsylvanian osavaltionyliopisto