Kokeile näitä ideoita rutiiniesi muuttamiseksi ja voit tuntea olosi nuoremmaksi.

Ikääntymisessä on puolensa: erilaiset kokemukset opettavat ja kasvattavat, itsevarmuus kasvaa ja sinulle selviää paremmin, mitä haluat elämältä. Toisinaan kuitenkin tekisi mieli olla ikäistään nuorempi – vailla nykyisiä huolia ja murheita ja energiaa vaikka muille jaettavaksi.

Koska ajan kääntäminen taaksepäin on mahdotonta, voit kuitenkin koettaa muuttaa rutiinejasi ja näin tuntea olisi nuoremmaksi. Lue alta 10 vinkkiä.

Nuku tarpeeksi

Tärkeintä on levätä riittävästi. Laita puhelimesi kiinni ja sammuta Netflix (tai mistä ikinä ohjelmia katsotkaan) tuntia ennen kuin menet nukkumaan. Heräät kirkkaamman mielen kera – ja kenties ilman tummia silmänalusia.

Suunnittele neljä suurta iltaa ulkona / vuosi

Anna aikaa vähintään neljälle kunnon illalle, jolloin vaihdat vapaalle – yksi jokaista vuodenaikaa kohti. Tämä ilta on varattu vaikkapa isoa konserttia tai luksusillallista varten arvostetussa ravintolassa – tai vaikkapa nopeaa reissua Tallinaan.

Järjestä aikaa illanistujaisille ystäviesi kanssa

Tämä on siis yllä mainittujen neljän illan lisäksi. Tutkimuksetkin ovat osoittaneet, että vahvojen sosiaalisten ihmissuhteiden ylläpitäminen auttaa laskemaan verenpainetta ja stressiä, mikä auttaa pitämään dementiaa loitolla.

Syö jälkiruoka aamupalaksi

Näin saat hieman jotain uutta elämääsi ja se laukaisee dopamiinin vapautumisen. Jos hemmottelet itseäsi toisinaan, se saa sinut tuntemaan olosi nuoremmaksi pidempään, joten vaihda siis vaikkapa perinteinen jogurttisi kakkupalaan.

Syö enemmän marjoja

Kun et hemmottele sisäistä lastasi jälkiruoka-aamiaisella, nautiskele marjoilla. Ne ovat mainioita, koska niissä on vähän kaloreita ja sokeria, mutta paljon antioksidantteja ja muita ominaisuuksia, jotka auttavat pitämään ihosi (ja aivosi) terveenä.

Vaihda hiustyyliäsi

Muuta pituutta tai väriä tai vaikka molempia! Hiustyylin muutoksetkin voivat saada sinut tuntemaan – ja näyttämään – nuoremmalta.

Tee koostesoittolista vanhojen klassikkohittien suosikeistasi

Laita listalle kappaleita, jotka saavat sinut palaamaan ajassa takaisin ala-asteen diskoon tai teini-iän jännittäviin hetkiin – niihin, jotka saivat sinut tuntemaan, että olet elossa.

Kuntoile

Mahdollisuuksia on monia, mutta tee jotain hauskempaa ja unohda kuntopyörä tai juoksumatto. Sen sijaan mene vaikka leikkikentälle ja pidä oma ”välitunti” hyppien hyppynarulla, roikkuen tangoissa tai istahda pyörän selkään ja polje niin lujaa kuin jaloistasi pääset.

Hanki hyvät rintaliivit

Siis sellaiset, jotka istuvat sinulle hyvin. Uudet, ehyet ja kauniit liivit, jotka sopivat sinulle, antavat sinulle kaivattua nostoa ja uutta ilmettä.

Käy vanhempiesi luona

Olitpa sitten minkä ikäinen tahansa ja päässyt elämässä kuinka pitkälle tahansa sitten niiden aikojen, kun asuit vanhempiesi kanssa saman katon alla, voit kuitenkin aina luottaa siihen, että he kohtelevat sinua kuin lasta.

Miten sinä saat olosi tuntumaan nuoremmalta? Kommentoi alla!

Lähde: Pure Wow