Jos tunnet olosi alakuloiseksi viimeisimmän televisiosarja- tai elokuvamaratonin jälkeen, ei syynä kenties olekaan katsomiesi ohjelmien tapahtumat.

Tutkimuksen mukaan jos katsot tuntikausia televisiota putkeen, voi se tehdä sinut alakuloiseksi. Toledon yliopiston tutkimuksessa noin 400 pohjoisamerikkalaista vastasi nettikyselyyn heidän maratonkatselutavoistaan, joka tässä tapauksessa tarkoitti television katsomista yhdessä päivässä 2-5 tuntia putkeen.

Tutkimuksesta uutisoineen Cosmopolitanin mukaan noin 35 prosenttia osallistujista tunnisti itsensä maratonkatselijaksi. He kertoivat viettävänsä enemmän aikaa television äärellä kuin muut osallistujat sekä osoittavat korkeimmat tasot niin stressin, ahdistuksen kuin masennuksen suhteen.

Tutkijat huomauttivat tutkimuksensa osoittaneen vain korrelaation. Tämä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun television katselusta on havaittu ikäviä vaikutuksia; useat tutkimukset ovat osoittaneet yhteyden liiallisen television katsomisen ja liikalihavuuden, diabeteksen ja masennuksen välillä.

Maratonkatselusta on tulossa koko ajan hyväksyttävämpää, minkä takia tutkijat varoittavatkin, että maratonkatselu on kasvava kansanterveydellinen ongelma, johon tulisi puuttua. Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Cosmopolitan