Vaikka tässä iässä onkin usein kiire ja paljon tehtävää, on ihmisillä silloin myös eniten virtaa.

Olisi helppoa kuvitella, että ihmisillä on eniten virtaa ja energiaa nuorena, parikymppisenä, kun taas kolmekymppisenä oleminen yhdistetään rauhallisempaan elämään ja aloilleen asettumiseen. Tuoreen kyselyn mukaan näin ei kuitenkaan ole, sillä ihmiset ovat energisimmillään juuri kolmekymppisenä.

”Kaikki voisivat olettaa, että ihminen on parikymppisenä energisimmillään. Mutta vaikka sinulla olisi ikä puolellasi, todellisuudessa kiireinen sosiaalinen elämä, myöhään venyneet illat ja melko huono ruokavalio voivatkin tarkoittaa, että asia on päinvastoin”, kyselyn teettäneen vitamiinifirma Healthspanin edustaja kommentoi Daily Mailin mukaan.

”Kolmekymppisenä sinulla on enemmän tehtävää tasapainoillessa työ- ja perhe-elämän välillä, mutta tämä voikin itse asiassa tehostaa energisyyttäsi ja monet kertovatkin, että mitä enemmän heillä on tekemistä, sitä enemmän heillä on virtaa jatkaa eteenpäin”, edustaja lisäsi.

Kyselyn mukaan ihmisillä on eniten energiaa 31-vuotiaana. Noin 40 prosentin mielestä syy on siinä, että he ovat silloin onnellisemmillaan ja huolehtivat paremmin itsestään, toiset taas kiittelevät energisyydestään pieniä lapsia, joista huolehtia.

Monelle taas lisääntynyt kuntoilu on syy sille, että olo tuntuu energisemmältä. Kolmekymppiset kuntoilevatkin kyselyn mukaan eniten muihin ikäluokkiin verratessa, eli keskimäärin kolmesti viikossa.

”Elämäntavat vaikuttavat energisyyteen, mutta kyselystä selvisi, että energisyyteen vaikuttaa suuresti mielentila, ja että yleinen asenne elämään sekä onnellisuus ovat suurimmat lähtee energialle”, psykoterapeutti Sally Brown sanoi.

”Se voi selittää, miksi tunnemme olevamme energisimmillään kolmekymppisenä, vaikka silloin pitää selvitä suurimpien energiansyöjien, työn ja lasten kasvattamisen, kanssa”, Brown jatkoi.

Jos olet kuitenkin jo ylittänyt kolmekymppisten energiapiikin, ei huolta – seuraava piikki nimittäin odottaa 55 vuoden iässä. Daily Mailin mukaan se johtuu siitä, että silloin mielessä pyörii jo virkistävä ajatus lähestyvästä eläkeiästä.

Lähde: Daily Mail