Makaat sängyssä valmiina vastaanottamaan ihanan, pitkän unen, mutta olosi on aivan liian energinen nukahtamiseen. Kuulostaako tutulta? Näin voit edistää nukahtamista musiikin avulla.

Jos nukahtaminen tuntuu vaikealta, ajatukset risteilevät ja sinussa virtaa liikaa energiaa jotta pystyisit rauhoittumaan uneen, kannattaa avuksi ottaa musiikki. Samalla kun teet nukkumista edeltäviä iltatoimiasi, viritä seesteinen soittolista pyörimään taustalle. Erityisesti kappaleet, joissa on 60-80 iskua minuutissa, omaavat kaikkein rauhoittavimman vaikutuksen.

”Nopeatempoinen ja lujalla soiva musiikki aktivoi hermoston niin, että nukahtaminen saattaa olla vaikeaa”, sanoo yhdysvaltalaisen National Sleep Foundationin edustaja tohtori Max Hirshkowitz Fitness Magazinelle.

Hidastempoinen, pehmeä ja melodinen musiikki taas toimii hyvin tuutulauluna. Se voi myös parantaa unenlaatua, kun nukahdat.

Fitness Magazine kokosi 11 kappaletta, jotka voivat auttaa unensaannissa. Muista, että vaikka kappale olisi rauhallinen, sen vaikutukset eivät ole toivotut, mikäli se herättää sinussa voimakkaita muistoja ja tuntemuksia. Jos siis kuuntelit jotain näistä kappaleista aina eksäsi kanssa, älä valitse sitä tuutulaulu-soittolistallesi.

1. Fleetwood Mac – ”Landslide”

2. Bon Iver –  ”Skinny Love”

3. Walk the Moon – ”Iscariot”

4. Iron & Moon – ”The Trapeze Swinger”

5.  The xx – ”Missing”

6. Enya – ”Only Time”

7. Beach House – ”Wishes”

8. Of Monsters and Men: ”Love love love”

9. Ed Sheeran – ”I see fire”

10. Andrew Bird – ”Rising Water”

11. Sufjan Stevens – ”Blue Bucket of Gold”

Lähde: Fitness Magazine