Selvitys: Seksi ja yöunet vaikuttavat enemmän onnellisuuteen kuin raha

Rahalla ei saa onnea, sanotaan. Uuden onnellisuusindeksin mukaan tämä myös pitää paikkansa, sillä onnellisuuteen vaikuttaa enemmän kaksi muuta tekijää.

Sainsbury’sin teettämän onnellisuusindeksin mukaan seksi ja uni ovat tekijät, joilla on vahvin kytkös ihmisen onnellisuuteen ja hyvinvointiin, kertoo Metro. Indeksin ovat kehittäneet Oxford Economics ja National Centre for Social Research.

Tutkijoiden mukaan hyvällä levolla ja seksillä on merkittävä vaikutus siihen, kuinka onnelliseksi ihminen tuntee olonsa, kun taas tulojen kasvulla on erittäin pieni vaikutus onnellisuuteen.

Tutkimukseen vastasi yli 8 200 brittiä ja tulosten mukaan keskiverto henkilön Living Well -tulos oli 62,2. Metron mukaan eniten nukkuvilla oli noin 15 pistettä korkeampi tulos indeksillä kuin heillä, joilla oli vaikeuksia nukkua.

Sen sijaan erittäin tyytymättömiä seksielämäänsä olevat olivat seitsemän pistettä alempana indeksillä kuin he, jotka kertoivat olevansa -todella tyytyväisiä. Metron mukaan tämä ei kuitenkaan tarkoita, että he harrastivat paljon seksiä, vaan että he olivat tyytyväisiä seksielämänsä aktiivisuuteen ja laatuun.

Tulojen kasvun vaikutus oli pienempi. Muutos 12 500 tuloista 50 000 tuloihin johti vain kahden pisteen nousuun indeksillä.

Keskivertoa korkeammalla olevien ihmisten (72 ja 92 välissä) todettiin olevan todennäköisimmin tyytyväisiä seksielämäänsä ja uneensa kuin keskiverto ihmisten. Metron mukaan voitkin siis levätä enemmän ja harrastaa parempaa seksiä kuin uurastaa palkankorotuksen toivossa.

Tutkimuksessa selvisi, että tuloja merkittävämpiä ovat myös muun muassa vahvassa yhteisössä asuminen, turvattu työpaikka ja läheisten terveys. Vähemmän merkittäviä sen sijaan olivat se, vuokraako vai omistaako oman kotinsa ja kuinka paljon henkilöllä on seuraajia sosiaalisessa mediassa.

Indeksitutkimuksesta paljastui myös, että iäkkäimmillä on taipumus olla onnellisempia kuin nuoret. Kaikista onnellisimpia osallistujista olivat ne, joilla oli pieniä lapsia, sekä vielä töissä olevat suuriin ikäluokkiin kuuluvat henkilöt.

Surullisin joukko olivat lapsettomat 30-40-vuotiaat, joilla oli taipumusta alhaisempaan tyytyväisyyteen seksielämänsä suhteen ja heikommat tuiverkostot.

Lähde: Metro


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.