Syöpäsäätiön keräyksellä tuetaan rintasyöpätutkimusta. Rintasyöpä yleisin naisten syöpä.

Vaaleanpunaiset nauhat ovat jälleen ilmestyneet kauppoihin; on aika kerätä varoja rintasyöpätutkimukseen Roosa nauha -keräyksen merkeissä. Keräys kestää koko lokakuun ja siihen on voi osallistua muun muassa ostamalla kampanjatuotteita, lahjoittamalla rahaa tai järjestämällä Roosa nauha -tapahtuman.

Tutuin tapa tukea rintasyöpätutkimusta on kuitenkin ostaa kampanjan tunnusnauha, joka maksaa kolme euroa. Roosa nauhoja on myynnissä eri ruokakaupoissa sekä muun muassa Lindexin ja Sokoksen myymälöissä.

Tämän vuoden Roosa nauha -keräyksen teemana on Rohkeudelle. Syöpäsäätiön mukaan se on kunnianosoitus monimuotoiselle elämälle ja rohkeudelle sen kaikissa sävyissä.

Tämänvuotisen nauhan on suunnitellut nelikko, jolle rohkeus on hyvin tuttua: Duudsonit. Syöpäsäätiön mukaan Duudsonit lähtivät innolla mukaan keräyksen keulahahmoiksi.

”On kunnia olla mukana tässä keräyksessä. Naiset ovat näyttäneet meille, mitä on uskaltaa elää hetkessä omana itsenään. Mutta mikään, mitä me olemme tehneet ei vedä vertoja sille rohkeudelle, mitä kamppailu rintasyöpää vastaan vaatii”, he kertovat tiedotteessa.

Syöpäsäätiön mukaan Roosa nauha -keräyksellä tuetaan syöpätutkimusta, jotta yhä useampi parantuisi sairaudestaan. Tällä hetkellä Suomessa elää 67 000 rintasyövän sairastanutta tai sitä sairastavaa naista.

Rintasyöpä on yleisin naisten syöpä. Esimerkiksi kolme vuotta sitten rintasyöpään sairastui 5 008 naista, joista suurin osa oli yli 60-vuotiaita, ja samana vuonna rintasyöpään kuoli 815 naista.

Syöpäsäätiön mukaan yhä useampi myös paranee rintasyövästä tai elää sen kanssa yhä kauemmin. Roosa nauha -keräys haluaa myös muistuttaa tutkimuksen tuomista valtavista edistysaskelista.

Roosa nauha -keräyksen aikana vietetään Roosa nauha -päivää 13. lokakuuta. Tuona päivänä kuka tahansa voi järjestää Roosa nauha -hengessä tempauksen tai tapahtuman, jolla kerää varoja rintasyöpätutkimukselle – lue lisätietoja täältä.

Syöpäsäätiön mukaan keräys huipentuu 31. lokakuta Posse-ohjelman Roosa nauha -iltaan, jolloin nauhan suunnitelleet Duudsonit haastavat koko Suomen mukaan voittamaan syövän.

Voit katsoa koskettavan kampanjavideon artikkelin yltä ja alla olevasta Instagram-julkaisusta näet, minkälainen tämän vuoden nauha on. Voit lukea lisää aiheesta täällä.

Jos kuva ei näy, löydät sen täältä.