Ympäri maailmaa villitsevä mobiilipeli on saanut ihmiset ylös, ulos ja liikkumaan.

Heinäkuun alussa julkaistu ja vasta virallisesti Suomeenkin rantautunut Pokémon Go on tämän hetken kuumin ilmiö ja sen pelaamisella voi olla myös terveyshyötykin. Glamourin mukaan Pokémonien etsiminen ja nappaaminen poké-palloihin toimii kuntoiluna.

Ihmisten sykettä analysoiva Apple Watchin Cardiogram-sovellus huomasi käyttäjiensä kuntoilutavoissa huomattavan piikin Pokémon Go:n julkaisun jälkeen. Mobiilipelin julkaisupäivänä 45 prosenttia Cardiogramin käyttäjistä kuntoili puoli tuntia tai enemmän ja kolme päivää myöhemmin lukema oli kasvanut 53 prosenttiin.

Glamourin mukaan kyse ei ole mistään sattumasta, sillä muut fitness-sovellukset ovat huomanneet saman vaikutuksen. Jawbonen UP-rannekkeen käyttäjien, jotka mainitsivat Pokémon-pelin, askelten määrä kasvoi 62,5 prosentilla ja Pacer-sovellusta käyttävien, alle 30-vuotiaiden keskuudessa askelten määrä kasvoi 5-10 prosenttia pelin julkaisua seuranneella viikolla.

MyFitnessPal:n käyttäjät taas laskevat mobiilipelin pelaamisen kuntoiluksi. Glamourin mukaan MyFitnessPalin valmistajan viestintäjohtajan mukaan jokainen Pokémon Go -treeni polttaa 250-300 kaloria.

Suositun pelin terveyshyöty ei ole yllätys sen käytäjille. 27-vuotias Steve kertoi Glamourille, että aloitettuaan pelaamisen, hän on lähes tuplannut päivittäisen matkan, jonka hän liikkuu.

”Minulla oli tapana mennä päivittäin metrolla työtoimistolleni. Pokémon Go:n julkaisun jälkeen metron käyttäminen tarkoittaisi, että minulta menisi Pokémoneja sivu suun. Viime viikko oli ensimmäinen viikko koskaan, kun en ostaut metrokorttia. Olen kävellyt työtoimistolleni päivittäin ja usein mennyt puoli tuntia pidempää reittiä saadakseni napattua enemmän Pokémoneja”, Steve kertoi.

Mobiilipeliä voi siis käyttää hyödyksi liikunnallisessakin mielessä. Muista kuitenkin olla varovainen liikkuessasi Pokémoneja nappaamassa ja aina valppaana etenkin liikenteen lähellä, jotta vahinkoja ei tapahdu.

Jos Pokémon Go ei ole sinulle vielä tuttu, voit lukea siitä lisää aiemmin julkaisemastamme artikkelista.

Lähde: Glamour