Vaikka et olisi muuttanut elämäntapojasi, voi stressi silti saada kilojen määrän kasvuun.

Kun on todella stressaantunut, voivat terveelliset elämäntavat kuntoilusta ruokavalioon jäädä vähemmälle huomiolle, mikä taas voi näkyä nopeasti vaa’an lukemissa. Glamourin mukaan kuitenkin pelkästään jo stressi voi saada painon nousemaan.

Harvardin yliopiston professori ja Massachusetts General Hospital -sairaalan Weight Centerin lääkäri Fatima Cody Stanfordin mukaan tätä voi tapahtua – ja tapahtuukin.

”Valtaosalla potilaistani paino nousee, kun he ovat stressaantuneita”, hän sanoi.

Cody Stanfordin mukaan stressaantuneena keho haluaa puolustaa itseään, joten se alkaa varaamaan kehon painoa. Käytännössä vaikka kuntoilisit säännöllisesti ja söisit terveellisesti, kuten ennenkin, voit silti lihoa, koska kehosi koettaa häätää näkymätöntä uhkaa.

”Tätä näkee yleensä kroonisen stressin kohdalla”, Cody Stanford kertoi.

”On olemassa tietty kynnys, jolla ihmiset voivat tunnistaa, milloin kokevat stressin taakan yli päivittäisen elämän stressin. Yleensä kun tämä kynnys on saavutettu, silloin taistelu painon kanssa alkaa”, hän lisäsi.

Glamourin mukaan Cody Stanford on kertonut tämän olevan todella yleistä ja sen takia hän kysyykin potilailtaan heti aluksi heidän stressistään ruokavalion, kuntoilun ja unen lisäksi.

”Niin tärkeää se on”, asiantuntija totesi.

Cody Stanfordin mukaan jos potilas kärsii kroonisesta stressistä, täytyy heidän yleensä ymmärtää, että painonnousun estäminen tulee olemaan vaikeaa sinä aikana, kunnes he ovat vähemmän uupuneita päivittäin.

Glamour huomauttaa, että stressaantuneena oleminen saa myös haluamaan syödä. Laihdutusleikkauksia toteuttava lääkäri Peter LePort Orange Coast Memorial Medical Center -sairaalasta kertoi, että monet ihmiset syövät stressin takia, kun he eivät kohtaa syytä, miksi ovat siinä tilassa.

”Stressi voi laittaa näkökulmat vinoon, joten on mahdollista ajatella, että syöt ja kuntoilet samoin kuin ennen, mutta todellisuudessa syötkin enemmän ja kuntoilet vähemmän”, LePort sanoi.

LePortin mukaan huolimatta siitä, mikä on syy stressin aiheuttamalle painonnousulle, on tärkeää saada stressi hallintaan, jotta paino pysyy kurissa – muuten lukema vaa’alla vain kasvaa entisestään. Tämän jälkeen se voi olla Cody Stanfordin mukaan vaikea saada tiputettua kilot pois.

”Siitä seuraa se, että saat uuden asetusarvon ja kehostasi tuntuu mukavalta siinä arvossa. Kehosi voi nähdä sen uudeksi normaaliksi ja painon saaminen pois voi olla huomattava taistelu”, Cody Stanford kertoi.

Painosi ei kuitenkaan ole täysin hätää kärsimässä, jos olet stressaantunut – Glamourin mukaan sinun vain täytyy tehdä se, mitä voit pienentääksesi elämäsi intensiteettiä.

”Jos tunnistat stressin ongelmaksi ja voit puuttua siihen, toimi niin mahdollisimman nopeasti minimoidaksesi todennäköisyys sille, että stressi voisi vaikuttaa painoosi ja yleiseen terveyteesi”, Cody Stanford neuvoi.

Glamourin mukaan se voi tarkoittaa sitä, että etsit uuden, vähemmän stressaavnan työn tai viimein lopetat parisuhteen, josta tiedät, ettei siitä seuraa mitään hyvään – olipa asia mikä tahansa, stressin poistaminen helpottaa huomattavasti sitä, että saat pidettyä painosi haluamissasi lukemissa.

Vaikka stressillä onkin yleensä ikäviä vaikutuksia, voi lyhytaikanen stressi toimia päinvastoin. Kerroimme aiemmin tutkimuksesta, jonka mukaan lyhyt, hetkellinen stressi voi parantaa valppautta ja suoritusta sekä tehostaa muistia – lue lisää täällä.

Lähde: Glamour


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

Kommenttia