Miehen kuntoilutottumuksista on löydetty kytkös muutoksiin seksuaalivietissä.

Jos miehesi on alkanut menettää kiinnostusta ja halua harrastaa kanssasi seksiä ja seksielämänne on alkanut hiipua, voi taustalla olla Cosmopolitanin mukaan yllättävä syy: miehen intensiivinen kuntoilu. Tutkimus on nimittäin selvittänyt, että miehen kuntoilutapojen intensiivisyys ja kesto on kytköksissä hänen seksuaalisiin haluihin.

Pohjois-Carolinan yliopiston (UNC) tutkimuksessa lähes 1 100 mieheltä, jotka käyvät eri kuntosaleilla, kysyttiin heidän seksielämästään, kuntoilutavoista, yleisestä terveydestä ja terveyshistoriasta. Tutkijat sitten vertasivat tuloksia kuntoilun intensiivisyyteen, kestoon ja seksuaaliviettiin.

Medicine & Science in Sports & Exercise -journalissa julkaistussa tutkimuksessa ilmeni, että lyhyempää treeniä tai intensiteetiltään kohtalaista tai kevyttä treeniä tehneillä miehillä oli todennäköisemmin korkeammat libidot kuin miehillä, joiden treenit olivat pidempiä tai kuntoilivat korkealla intensiteetillä.

Cosmopolitanin mukaan tutkijat eivät ole täysin varmoja, miksi kytkös on olemassa, mutta UNC:n professori ja tutkimusta johtaneen Anthony Hackneyn mukaan treenin jälkeinen väsymys ja laskeneet testosteronitasot voivat vaikuttaa seksuaalivietin laskuun.

Tutkimus ei kuitenkaan todista, että raskas kuntoilu aiheuttaa alhaiset seksihalut ja miesten ei pitäisi lopettaa kuntoilua täysin vain tehostaakseen aktiivisuutta makuuhuoneen puolella. Cosmopolitanin mukaan jos kuitenkin miehesi vaikuttaa olevan nykyisin kiinnostuneempi viettämään aikaa salilla ja siitä on tulossa ongelma, hänen kenties kannattaisi hieman keventää todella intensiivistä treeniään – etenkin jos pari koettaa saada vauvan alulle.

”Hedelmällisyysasiantuntijat usei kysyävät naiselta, kuntoileeko hän ja kuinka paljon hän kuntoilee. Meidän tietojemme perusteella meistä heidän pitäisi kysyä tätä myös mieheltä”, Hackney sanoi.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Lähde: Cosmopolitan