Vegaanien ja kasvisruoan ystävien kannattaa suunnata näihin kaupunkeihin, sillä niissä ruokapaikkojen löytäminen ei ole vaikeaa.

Vegaanisen ruokavalion suosio on noussut runsaasti viime vuosien aikana ja sen myötä vegaanisten ruokien valikoima kaupoissa ja vaihtoehtojen määrä lihatuotteille ovat kasvaneet.

Matkustellessa vegaanit voivat kuitenkin kohdata vaikeuksia – mistä löytää hyvä ruokapaikka, jossa voi syödä muutakin pelkkää salaattia? Vegaani- ja kasvisruokaan keskittynyt HappyCow-sivusto on kuitenkin selvittänyt, mitkä kaupungit ovat vegaaniystävällisimpiä järjestämällä äänestyksen, joten parhaimmista kaupungeista ovat olleet päättämässä vegaanit itse.

Alle onkin listattu maailman vegaaniystävällisimpien kaupunkien top 5.

1. Berliini, Saksa

Mekka vegaaneille löytyy Saksasta. Berliinissä on HappyCow:n listauksen mukaan yli 50 täysin vegaanista ravintolaa ja lähes kaikissa ravintoloissa ja kahviloissa on vaihtoehtoja vegaaneille. Jokainen vegaaniystävällinen ravintola on 1,5 kilometrin päässä toisistaan ja niihin on helppo päästä pyörän tai metron avulla.

2. New York City, New York

Ei liene yllätys, että Iso Omena on päässyt top 5 -listalle. Vuodesta 2014 lähtien kaupungissa on ollut 63 vegaanista ravintolaa ja määrä on varmasti ehtinyt kasvaa sen jälkeen. New Yorkissa on laaja tarjonta niin erilaiseen makuun kuin budjettiin sopien.

3. Portland, Oregon

Portland on vasta äänestetty yhdeksi Yhdysvaltojen asuttavaksi kelpaavimmasta kaupungeista ja siihen viitataan usein vegaanien ja kasvissyöjien turvapaikkana. Perheystävällinen, kävelijöille suotuisa ja ekologinen kaupunki omaa yli 20 vegaaniravintolaa.

4. San Francisco, Kalifornia

San Francisco pursuaa niin nuorille kuin vanhoille sopivia kulinaristisia kokemuksia – olihan se 60-luvulla hippiliikkeen keskittymä ja se tunnetaan edelleen vapaamielisyydestään. Kaupungissa on lukuisia kahviloita, trendikkäitä kasvisruokaravintoloita ja terveysruokakauppoja, joissa on vegaaneille ja kasvissyöjille sopivat menut.

5. Lontoo, Englanti

Hullun lehmän taudin puhkeaminen 2000-luvun alussa sai monet britit omaksumaan kasvissyönnin. Uusia ravintoloita nousee esiin koko ajan ja Lontoossa on 41 täysin vegaanista ravintolaa sekä 81 kasvissyöjille ystävällistä syömäpaikkaa.

Muita hyvin äänestyksessä sijoittuneita paikkoja olivat Chiang Mai (Thaimaa), Los Angeles (Kalifornia), Singapore, Taipei (Taiwan), Toronto (Kanada) ja Varsova (Puola).

Voit tutustua HappyCow:n listaukseen lisää täällä.

Mikä on sinun suosikkikaupunkisi vegaanista ruokavaliota noudattavalle? Kommentoi alla!

Lähde: Metro