Näistä tavoista kannattaa päästä eroon, sillä ne voivat olla vain haitaksi ihollesi.

Ikääntymiseltä ei voi välttyä, mutta siihen sentään voi koettaa vaikuttaa, miten ja missä vaiheessa ikävuosien kertyminen alkaa näkyä kasvoilla. Lukuisat naiset turvautuvat erilaisiin tapoihin pitääkseen ikääntymisen merkit loitolla tai mahdollisimman huomaamattomina, mutta esimerkiksi oma nukkuma-asento tai ihonhoitorutiinit ennen unille menoa voivatkin olla sellaisia, että ne vain nopeuttavat ikääntymistä.

Sertifioitu ihotautilääkäri ja Visha Skincaren perustaja Purvisha Patel kertoi Women’s Healhtille mitkä neljä arkista tapaa ovatkin sellaisia, jotka voivat vahingoittaa kasvojen ihoa yön aikana ja sen seurauksena saada sinut näyttämään vanhemmalta.

Nukut mahallaan

Patelin mukaan painovoima voittaa, kun nukut mahallaan, kasvot tyynyyn päin. Välittömät vaikutukset, eli pöhöttyneet kasvot ja turvonneet silmät, johtuvat siitä, kun painovoima vetää kasvojen nesteitä alaspäin. Ajan mittaan kasvot tyynyä kohti nukkuminen edistää koko kasvojen ihon veltostumista ja kollageenin menettämistä. Jos et halua ikääntyä nopeammin, Patelin mukaan kannattaa nukkua toisella tavalla, kuten opetella nukkumaan selällään. Silloin painovoima ei pääse samalla tavalla vaikuttamaan kasvoihisi.

Et pese kasvojasi

Moni nainen saattaa välillä unohtaa (tai ei vain jaksa) pestä meikkejä pois kasvoiltaan ennen kuin menee nukkumaan. Kasvojen peseminen ennen yöunia on kuitenkin tärkeä askel, sillä se poistaa lian, hien ja meikin kasvoilta.

”Jos kuntoilet ja hikoilet tai sinulla on meikkiä, huokoset tukkeutuvat, mikä aiheuttaa finnejä”, Patel selitti.

”Jos sinulla on rasvainen iho, kasvosi vaikuttavat rasvaisemmalta”, hän jatkoi.

Ihotautilääkäri suositteli käyttämään kuorivaa puhdistusainetta, jotta kasvot saa pestyä kunnolla ja huokoset avattua, mikä valmistaa ihoa uusiutumaan ja virkistymään yön aikana.

Käytät liikaa ihonhoitotuotteita

Jos käytät runsaasti erilaisia ihonhoitotuotteita etkä ole varma jokaisen käyttötarkoituksesta, saatat tehdä vain enemmän haittaa kuin hyötyä. Patelin mukaan esimerkiksi retinolia sisältävillä tuotteilla estetään ryppyjä ja kun sellaisen yhdistää tuotteisiin, joissa on aknen hoitamiseen tarkoitettua bentsoyyliperoksidia, voi se tehdä ihosta kuivan ja lisätä ihon ärtyneisyyttä. Kun iho on kuiva ja ärtnyt, se näyttää punaiselta ja tulehtuneelta, milloin kaikki pienet juoneet näkyvät selvemmin. Sen sijaan kannattaa pitäytyä tuotteissa, jotka ovat itselle tuttuja ja sopivat omalle iholle.

Et juo riittävästi vettä

Riittävä veden juominen on tärkeää niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Patelin mukaan vesi on yksi ihon ja sen alaisten rakenteiden tärkeä osatekijä.

”Kun et ole juonut tarpeeksi, iho menettää kimmoisuuttaan”, ihotautilääkäri kertoi.

Lyhyen aikavälin näkökulmasta liian vähäinen veden juominen johtaa kuivaan ihoon, joka vaikuttaa ryppyiseltä ja se vaikuttaa myös silmien alueella. Ajan mittaan jatkuva liian vähäinen veden juominen voi saada ihon menettämään elastisuuttaan, joten se ei enää palaudu ja ole yhtä kimmoisa. Patel suosittelikin juomaan ainakin kuusi lasillista vettä päivässä, ihosi takia.

Lähde: Women’s Health


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.