Miesten halu harrastaa satunnaista seksiä kondomin kera voi olla kiinni siitä, kuinka viehättävänä hän pitää seksikumppaniaan.

Kondomien käyttö ei ole läheskään kaikkien mieleen ja monet suosivat toisenlaisia ehkäisymenetelmiä. Nyt BMJ Openissa julkaistu tutkimus on paljastanut, että heteromiesten innokkuus kondomin käyttöön satunnaisissa seksisuhteissa voi olla kiinni naisen ulkonäöstä.

Science Alertin mukaan pieni tutkimus toi ilmi, että mitä viehättävämmäksi mies mieltää satunnaisen – esimerkiksi yhden yön jutuksi kaavaillun – seksikumppaninsa, sitä vähemmän häntä kiinnostaa käyttää kondomia, vaikka kumppanilla olisi korkeampi riski sukupuolitaudin omaamiseen.

Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, mikä saa ihmiset käyttämään tai olemaan käyttämätä kondomia satunnaisen seksin aikana ja käyttää tuloksia parantamaan seksivalistusta.

Sciece Alertin mukaan Southamptonin ja Bristolin yliopistojen tutkijat kysyivät 51 heteromieheltä heidän seksielämistään eri asioita, kuten minkä ikäisenä harrastivat ensimmäisen kerran seksiä (keskimäärin 18-vuotiaana) ja kuinka monta seksikumppania heillä on ollut (0-60, keskimäärin 9).

Tämän jälkeen osallistujille näytettiin mustavalkoisia valokuvia 20 naisen kasvoista ja heitä pyydettiin arvioimaan naisten viehättävyyttä sekä kertomaan, harrastaisivatko seksiä hänen kanssaan, jos olisivat sinkkuja ja saisivat siihen tilaisuuden, kuinka todennäköisesti käyttäisivät kondomia kyseisen naisen kanssa sekä kuinka todennäköisesti kuvan naisella on sukupuolitauti.

Tuloksista paljastui, että mitä viehättävämmäksi mies mielsi kuvassa olleen naisen, sitä epätodennäköisemmin hän olisi käyttänyt kondomia hänen kanssaan.

Science Alertin mukaan viehättävyys tai kiinnostus suojattuun seksiin ei käynyt kuitenkaan yksiin sen kanssa, kuinka todennäköisesti miehet ajattelivat naisella olevan sukupuolitauti; osa miehistä tunsi eniten vetoa naisiin, joilla todennäköisemmin ajattelivat olevan sukupuolitauti, kun taas osa tunsi eniten vetoa naisiin, joilla riski sukupuolitautiin miellettiin alhaiseksi.

Huolimatta mieltymyksistä naisen ”riskialttiuteen” tai ”turvallisuuteen” sukupuolitautien suhteen, vaikutti naisten ulkonäkö ylipäänsä miesten valintaan kondomin käytön suhteen.

”Miehet, jotka ovat enemmän viehättyneitä ”riskialttiimmista” naisista ovat yhtä vastahakoisia käyttämään kondomia näiden naisten kanssa kuin miehet, jotka tuntevat enemmän vetoa ”turvallisempiin” naisiin”, tutkijat totesivat.

Science Alert kuitenkin huomauttaa, että kyseessä on todella pieni tutkimus ja lisää tutkimuksia aiheesta tarvitaan edelleen tulosten vahvistamiseksi. Tutkijoiden täytyy myös selvittää, miten havaittu viehättävyys vaikuttaa miesten valintaan kondomin käytön suhteen.

Tulosten pitäisi kuitenkin auttaa tutkijoita ymmärtämään paremmin, mitä ihmisten mielessä liikkuu, kun he tekevät valinnan kondomin käytön suhteen satunnaista seksiä harrastaessaan ja Southamptonin yliopiston tutkijaryhmän mukaan se voi auttaa tutkijoita löytämään parempia tapoja rohkaista ihmisiä harrastamaan suojattua seksiä.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Science Alert