Kuntosalille tai juoksulenkille lähtö jää helposti kakkoseksi oman kullan kainalossa kuhertelulle. Pieni liikunnan merkeissä tehty irtiotto kotona löhöilystä maksaa itsensä teille kuitenkin monin verroin takaisin.

Näistä syistä parisuhteesi rakastaa liikuntaharrastustasi:

1. Liikunta vähentää stressiä.

Liikunnan sanotaan olevan paras stressinlievityskeino. Liikunta laittaa mielihyvähormonit virtaamaan, jolloin olet paremmalla ja leppoisammalla tuulella, eivätkä pikkujutut saa sinua hermostumaan. Paljon liikkuvat ovat ehkä voineet tehdä havainnon, miten treenitauon aikana kaikki, kumppani mukaan lukien, tuntuu ärsyttävän paljon enemmän.

2. Seksuaalinen halukkuutesi kasvaa kohisten.

Liikunta saa verenkierron kiihtymään kaikkialla, intiimialueet mukaan lukien. Tällöin hyväilykin tuntuu paremmalta. Erään juoksututkimuksen mukaan 68% naisista kertoi kumppanin kanssa lenkkeilyn näkyvän lisääntyneenä vällyjen välissä vietettynä aikana.

3. Tunnet olosi itsevarmaksi.

Liikunta lisää itsevarmuutta, etkä enää kainostele riisua vaatteitasi. Sen sijaan haluat, että kumppanisi katsoo sinua. Tämä ei edellytä kaiken ajan viettämistä salilla vatsalihaksia tehden, sillä jokainen liikkuen käytetty minuutti näkyy positiivisesti itsevarmuudessa.

4. Olet ajattelevaisempi.

Jo lyhyt, tehokas aerobinen liikunta vaikuttaa muistiin positiivisesti. Yhdistettynä mielihyvää aikaansaavan dopamiinin kiihtyneeseen eritykseen et siis ainoastaan muista kumppanisi tärkeitä päiviä, vaan yrität tehdä niistä hänelle ja teille mahdollisimman ihania.

5. Yhdessä liikkuminen syventää suhdettanne ja sitoo teitä yhteen.

Pariskunnat jotka treenaavat yhdessä, pysyvät yhdessä.” Tämä ei voisi pitää enempää paikkaansa. Oli lajina sitten vaellus, painonnosto tai pallopelit, treenaaminen valmentaa sinua mitä erilaisempiin tilanteisiin. Parisuhdekaan ei ole aina pelkkää auvoa. Jos olette selvinneet haasteista yhdessä ennenkin, selviätte vastoinkäymisistä myös tulevaisuudessa. Yhdessä olette vahvempia. Kun yrität kuntosalilla saada viimeisillä voimillasi tehdyksi viimeistä toistoa, tuntuu hyvältä kun huomaat, että toinenkin antaa kaikkensa oman suorituksensa kanssa. Sitkeys ja yrittäminen sitoo teidät yhteen.

6. Sinulla on enemmän energiaa.

Liikuntaa kuljettaa happea ja ravintoaineita kudoksiisi ja saa verenkiertoelimistösi toimimaan tehokkaammin. Tästä syystä liikunta ei suinkaan vie sinulta kaikkia mehuja, vaan saatat päivän päätteeksi jaksaa vielä lähteä iltakävelylle tai leikkiä lasten kanssa.

7. Tuette toisianne.

Liikunnan aikaansaaman lisääntyneen dopamiinin ja endorfiinin erityksen ansiosta olet todennäköisesti onnesi kukkuloilla aina hyvän treenin jälkeen. Kun olet iloinen, haluat tehdä myös kaikkesi, jotta kumppanisi olisi iloinen. Kun molemmat harrastatte säännöllisesti liikuntaa, tsemppaatte toinen toisianne kohti hyvää ja mukavan tuntuista elämää.

8. Nukut paremmin.

Jo 2,5 tuntia liikuntaa viikossa saa suurimman osan ihmisistä nukkumaan yönsä paremmin. On sanomattakin selvää, että hyvin levännyt kumppani on miellyttävämpi, kuin väsynyt ja äkäinen.

9. Teet parempia päätöksiä.

Tutkimusten mukaan hikitreeni saa hapen virtaamaan enemmän niissä aivojen osissa, joissa päätöksenteko tapahtuu. Näin liikunta helpottaa sinua päätymään fiksumpiin ratkaisuihin niin suurissa, kuin pienissä parisuhdetta koskevissa kysymyksissä.

10. Elät pidempään.

Säännöllisesti liikuvien elinajanodote on tutkimusten mukaan pidempi kuin heidän, jotka eivät harrasta liikuntaa. Pitämällä huolen fyysisestä kunnosta et edesauta vain henkistä hyvinvointiasi, mutta pidennät myös yhteisiä vuosianne.

Lähde: Fitness Magazine