Toisen ihmisen vieressä nukkuminen ei aina ole helppoa.

Suurin osa pareista nukkuu samassa sängyssä, sillä oman rakkaan vieressä tuntuu hyvältä viettää yönsä. Mutta jos unikaveri esimerkiksi hengittää raskaasti, kuorsaa, omii kaiken peiton tai kääntyilee jatkuvasti, voivat nämä seikat häiritä vieressä olevan nukkumista, jolloin hyvät yöunet jäävät saamatta.

On kuitenkin olemassa erilaisia tapoja, jotka voivat tehdä nukkumisesta oman kumppanin vieressä helpompaa. Asiantuntija Chris Brantner kertoi Popsugarille omat vinkkinsä parempiin yöuniin, kun nukkuu yhdessä kumppaninsa kanssa ja voit lukea ne alta.

1. Unohda puhelin

Erilaiset laitteet kannattaa pitää pois makuuhuoneesta. Brantnerin mukaan usein onnistuneissa parisuhteissa parit eivät tuo älypuhelimia sänkyyn – ja kukapa haluaisi, että puhelin vie kumppanin huomion makuuhuoneen puolella. Puhelimet ylipäänsä eivät ole hyvä idea makkarissa.

”Yksi kysely selvitti, että 66 prosenttia ihmisistä katsoo puhelimiaan 30 minuutin säteellä nukahtamisesta. Ja yli 70 prosenttia nukkuu puhelin vieressään”, Brantner sanoi.

”Katsomalla puhelintasi pimeässä, pupillisi laajenevat ja päästävät enemmän karua valoa sisään, mikä vuorostaan sotkee vuorokausirytmiäsi vaikuttamalla negatiivisesti melatoniinin tuotantoon. Tämä tarkoittaa sitä, että nukut vähemmän sekä mahdollisesti kumppanisi kokee saman”, hän lisäsi.

Hanki sopiva patja

Brantnerin mukaan patjaa ostaessa on tärkeä miettiä, miten pari pystyy yhdessä nukkumaan sillä. Kannattaa varmistaa, että patja on riittävän suuri, että kummallekin on tarpeeksi tilaa ja tämä mielessä pitäen kannattaa etsiä patjaa, joka saa toisen liikkumisen vaikutukset tuntumaan mahdollisimman vähän, jotta vieressä oleva ei herää toisen liikkeiden takia. Kolmas seikka, mikä patjaa ostaessa pitäisi huomioida on se, että kumpikin pysty nukkumaan sillä itselleen sopivalla tavalla.

”Hyvä vaihtoehto on patja, jonka jämäkkyyttä voi säätää kummaltakin puolelta erikseen”, Brantner vinkkasi.

Omat peitot

Vaikka saman peiton alla nukkuminen voi ollakin ihanaa, mutta yön aikana lähekkäin peiton alla oleminen voikin muuttua sodaksi peiton herruudesta.

”Jos kummallakin on omat peitot, heräät silloin epätodennäköisemmin siihen, että kumppani nykii peittoa ja et niin todennäköisesti herää palelevana keskellä yötä, koska unikaverisi rohmusi koko peiton”, asiantuntija totesi.

Seksi ennen yöunia

Brantnerin mukaan tutkimuksessakin on selvitetty, että seksin harrastaminen ennen nukkumaan menoa johtaa parempiin yöuniin. Seksuaalinen toiminta, joka johtaa laukeamiseen, vapauttaa endorfiineja ja dopamiinia, jotka molemmat auttavat vähentämään stressiä ja rauhoittamaan vartaloa, mikä auttaa nukkumaan paremmin.

”Tutkimus itse asiassa osoitti, että 64 prosenttia osallistujista, jotka saivat orgasmin harrastaessaan seksiä kumppaninsa kanssa, nukkuivat paremmin”, Brantner kertoi.

Yhtä aikaa unille

Pariskuntien kannattaisi pyrkiä menemään nukkumaan yhtä aikaa, jotta voivat nukahtaa yhdessä herättämättä toista.

”75 prosenttia pareista ei mene yhdessä sänkyyn. Aika, kun olette yhdessä nukahtamassa, on tärkeää intiimiyden kannalta”, Brantner sanoi.

Brantnerin mukaan tutkimus on osoittanut, että pareilla, joiden unirytmit ovat erilaiset, on enemmän erimielisyyksiä, vähemmän vakavia keskusteluita ja vähemmän seksiä, mitkä kaikki voivat vaikuttaa unen laatuun. Tämän lisäksi menemällä eri aikoihin nukkumaan, voi omat toimet häiritä nukkuvaa kumppania ja se voi luoda jännitteitä. Siksi kannattaisikin löytää molemmille sopiva aika mennä yhdessä nukkumaan ja pitää siitä kiinni.

Lähde: Popsugar

Kommentit

Kommenttia