Jos nukahtaminen on vaikeaa, kannattaa myös kiinnittää huomiota omiin syömistottumuksiin.

Työstressistä makuuhuoneen lämpötilaan, monet asiat voivat häiritä nukahtamista ja yöunia. Jos kuitenkin huomaat vain pyöriväsi sängyssä, kun ilta venyi myöhään ystävien kanssa tai söit tuhdin aterian kotona, kannattaa silloin tarkkailla omia syömistottumuksiaankin.

Popsugarin mukaan syöminen liian lähellä nukkumaanmenoaikaa voi olla erityisen ongelmallista silloin, jos olet altis närästykselle.

”Makoilu aterian jälkeen voi päästää mahahapot kulkemaan takaisin ruokatorveen, joka johtaa katkeraan makuun suussa tai poltteluun rinnassa”, rekisteröity ravitsemusterapeutti Lauren Cadillac kertoi Popsugarille.

”Mausteisten ruokien lisäksi happamat ruoat, kuten tomaatit, tomaattikastike ja sitrushedelmät voivat olla ongelmallisia ja suklaa voi myös pahentaa refluksia”, hän jatkoi.

Ilta-aikaan kannattaisi välttää myös ruokia ja juomia, joissa on kofeiinia, kuten teetä, kahvia ja limsaa. Kofeiini estää kemikaalia, joka auttaa oloa tuntumaan uniselta, ja se on myös diureetti, joka voi aiheuttaa sen, että joudut käymään vessassa yöllä – Cadillac suositteleekin jättämään kofeiinin pois lounasajan jälkeen.

Myös annoskoko ja sen syömisen ajankohta vaikuttavat.

”Suuren aterian syöminen juuri ennen nukkumaanmenoa voi myös vaikuttaa kykyysi nukahtaa”, Cadillac sanoi.

”Jos vatsasi tuntuu liian täydeltä ja tunnet sen sisällön myllertävän, voi se aihuettaa epämukavuutta ja estää nukahtamista. Runsaasti proteiinia tai rasvaa sisältävä ateria on vaikeampi ruoansulatukselle ja sitä pitäisi välttää ennen unille menoa”, hän selitti.

Jos huomaat olevasi nälkäinen myöhään illalla, Cadillac suosittelee syömään hiilihydraattipitoisen välipalan, kuten pienen kupillisen puuroa tai riisikakkua maapähkinävoilla. Nämä voivat lisätä nukahtamista helpottavan tryptofaani-aminohapn määrää veressä; kun olet tarkkana ja tietoinen, voivat ruoat jopa auttaa sinua nukahtamaan sen sijaan, että pitäisivät sinut hereillä.

Lähde: Popsugar