Monet naiset kokevat masennusoireita seksin jälkeen

Jos tunnet olevasi alamaissa heti seksin jälkeen, et ole ainoa ja tuntemukselle on selitys.

Monet naiset kokevat ainakin kerran elämässään alakuoloa seksin jälkeen. Kyseessä on post-coital dysphoria (PCD), seksinjälkeinen epämiellyttävä olo, minkä oireita ovat muun muassa ahdistus, levottomuus, aggressio, itkuisuus tai melankolian tai masennuksen tunne heti seksin jälkeen.

Sexual Medicine -journalissa julkaistu tutkimus pyrki selvittämään, kuinka yleistä PCD on naisten keskuudessa. Tutkimusta varten rekrytoitiin 230 korkeakoulussa opiskelevaa naista, joita pyydettiin täyttämään nettikysely ja kertomaan, ovatko kokeneet mitään PCD:n oireita.

Medical Dailyn mukaan utkijoille ilmeni, että 46 prosenttia vastaajista oli kokenut PCD:n oireita ainakin kerran elämänsä aikana ja 5,1 prosenttia oli kokenut oireita muutamia kertoja edeltäneiden neljän viikon aikana. Tutkijat eivät kuitenkaan löytäneet yhteyttä seksinjälkeisen alakulon ja parisuhteen läheisyyden väliltä.

Tuoreen tutkimuksen pääkirjoittaja, tohtori Robert Schweitzer on tutkinut PCD:tä aiemminkin, vuonna 2012. Medical Dailyn mukaan silloin toteutettuun tutkimukseen osallistuneista 32,9 prosenttia oli kokenut PCD:n oireita elämänsä aikana ja kymmenen prosenttia kertoi kokevansa niitä säännöllisesti seksin jälkeen.

”Haluamme saada paremman ymmärryksen naisten kokemuksista seksin jälkeen. Tämä tutkimus toivottavasti auttaa PCD:tä kokevia ymmärtämään, etteivät he ole yksin”, Schweitzer kommentoi aiemman tutkimuksen yhteydessä.

”Kun ymmärrämme kokemuksen, voimme alkaa pohtia lääkäreiden roolia auttamaan ihmisiä ymmärtämään ja puuttumaan huolta aiheuttaviin ongelmiin”, hän lisäsi.

Schweitzerin aiempi tutkimus viittaa siihen, että ilmiö johtuu muutoksista hormoneissa seksuaalisen kliimaksin huipun jälkeen, mutta Schweitzerin mukaan tarvitaan lisätutkimuksia liian vähän tutkitun aiheen ymmärtämiseksi.

Lähde: Medical Daily


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.