Laulamisella on positiivisia vaikutuksia terveyden ja hyvinvoinnin kannalta.

Laulaminen on hauska harrastus tai huvikseen tehty tapa esimerkiksi autoillessa tai suihkussa, millä voi olla terveyden kannalta positiivisia vaikutuksia. Good Housekeepingin mukaan etenkin ryhmässä laulaminen voi olla hyvästä mielenterveyden kannalta ja vähentää astman oireita.

Good Housekeepingin mukaan tutkijat parhaillaan perehtyvät laulamisen fysiologisiin ja psykologisiin hyötyihin. Tulokset ovat olleet lupaavia, sivusto kertoo.

Tuoreimpien tutkimusten joukossa on marraskuussa 2017 julkaistu tutkimus, jossa lähes 1 800 kuorolaulajaa antoi vahvisettuja todisteita sen tueksi, että kuorossa laulaminen on tapa parantaa hyvinvointia. Osallistujat kertoivat laulamisen edistävän sosiaalista yhteyttä, kognitiivista stimulaatiota, mielenterveyttä, nautintoa ja transsendenssiä.

Tämä ei suinkaan ole ainoa havainto vastaavista vaikutuksista. Stephen Clift kirjoittaa Music, Health, and Wellbeingissä, että suurin osa tämän alan tutkimuksista on kertonuta laulamisen voivan parantaa mielialaa ja luoda tuntemusta ryhmäidentiteetistä.

Good Housekeepingin mukaan jotkut tutkijat ovat teorisoineet, että nuo tuntemukset voivat olla lähtöisin hormonitulvasta, jonka laulaminen vapauttaa. Yhdessä nämä hyvän olon kemikaalit voivat tuoda mielihyvää ja lieventää stressiä.

On myös olemassa rajoitettu määrä dataa, joka tukee ajatusta siitä, että ryhmässä laulaminen voi auttaa taltuttamaan masennusta ja ahdistusta. Se voi myös tarjota helpotusta dementiasta ja Parkinsonin taudista kärsiville.

Laulaminen voi fyysisellä tavalla on myös hyödyksi, sillä se voi parantaa hengityselinten terveyttä. Vuonna 2014 tehty tutkimuskatsaus laulamisesta ja astmasta paljasti, etä musiikkiterapia voi auttaa oireisiin, mutta tutkimusta tehneet kuitenkin huomauttivat, että lisätutkimukset ovat tarpeen.

Odotellessa tutkijoiden lisäselvityksiä aiheesta kannattaa lämmitellä äänihuulet ja laulaa sydämensä kyllyydestä – se on hyvästä sinulle.

Lähde: Good Housekeeping