Laihdutettujen kilojen pitäminen pois helpottuu vuoden jälkeen

Laihduttamisen jälkeen painon pitäminen kurissa helpottuu vuoden jälkeen.

Jokainen laihduttaja tietää, kuinka vaikeaa kilojen karistaminen voi toisinaan olla – välillä voi tuntua kuin oma vartalo koettaisi pitää kaikista kiloista kiinni kynsin ja hampain. Women’s Healthin mukaan tässä on jopa hieman perääkin.

European Journal of Endocrinology -julkaisussa ilmestyneen tutkimuksen mukaan vartalolla kestää aikansa unohtaa vanhat pahat tavat ja tottua uusiin elämäntapoihin.

Kööpenhaminan yliopiston tutkijoiden mukaan pitämällä karistetut kilot pois yhteensä 365 päivän ajan helpottaa laihdutustulosten ylläpitämistä ja jopa lisäkilojen tiputtamista pois.

Women’s Healthin mukaan tutkimusta varten pyydettiin 20 tervettä, ylipainoista osallistujaa juomaan laihdutuspirtelöitä kahden kuukauden ajan. Laihdutettuaan keskimäärin 13 prosenttia painostaan, osallistujat aloittivat vuoden pituisen ylläpito-ohjelman, johon kuului tapaamisia ravitsemusterapeutin kanssa ja ruokien seuraamista.

Ennen ylläpito-ohjelman aloitusta tutkijat mittasivat kahden ruokahalua vähentävän hormonin sekä nälkähormoni greliinin tasot tutkimukseen osallistuneilta.

Vuoden jälkeen tutkijat saivat selville, että osallistujien ruokahalua vähentävien hormonien tasot olivat nousseet ja greliinin tasot laskeneet. Women’s Healthin mukaan molemmat muutokset ovat mahtavia painon ylläpitoa ajatellen ja voivat jopa tutkijoiden mukaan johtaa lisäkilojen karistamiseen.

Women’s Health kuitenkin huomauttaa, että tutkimusta tehtiin ylipainoisten osallistujien avulla, joten on vaikea sanoa, olisivatko tulokset samanlaiset sellaisen henkilön kohdalla, kenellä on aikeena tiputtaa kiloja 4,5-9 kiloa (10-20 paunaa).

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Women’s Health


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.