Kuntoile ulkona talvella – voit kuluttaa enemmän kaloreita

Lenkkeilyä ei kannata jättää pelkästään niihin päiviin, kun lämpötilat ovat plussan puolella.

Lämpömittarin painuttua pakkasen puolelle, ovat monet siirtyneet kuntoilemaan sisätiloihin, mutta jos haluat kuluttaa enemmän kaloreita, kannattaa moinen ajatus unohtaa. Pure Wow on kertonut tutkimuksesta, jonka mukaan ulkona kuntoilu talven aikana voi polttaa enemmän kaloreita.

New Yorkin osavalitonyliopistoon kuuluvan University at Albanyn tutkimus selvitti, että -5 ja noin -10 asteen välillä pitkillä kävelyillä käyneet henkilöt kuluttivat 34 prosenttia enemmän kaloreita kuin he, jotka kävivät pitkillä kävelyillä lämpimämmässä säässä. Pure Wow’n mukaan tämä lisääntynyt kalorien polttaminen johtuu siitä, että kylmällä ilmalla vartalon täytyy kuluttaa lisää energiaa pysyäkseen lämpimänä.

Tutkimukseen osallistui sekä miehiä että naisia, joista juuri naisista suurin osa laihtui enemmän samalla, kun heidän lihasmassansa kasvoi. Tätä ei tapahtunut tutkimukseen osallistuneiden miesten keskuudessa.

”Naiset pystyivät paremmin käsittelemään kylmää säätä kuin miehet, koska keskimäärin naisilla on enemmän rasvaa vartalossaan ja he voivat käyttää näitä rasvavarastoja polttoaineena liikunnalle”, tutkimuksen tekoon osallistunut antropologi Cara Ocobock kommentoi.

Kaiva siis luistimet tai sukset esiin tai laita talvikengät jalkaan, pukeudu säähän sopien ja lähde ulos liikkumaan.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Lähde: Pure Wow


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.