Suomessa saunassa käynti kuuluu monen arkeen, mutta tiesitkö kaikista saunan tarjoamista terveyshyödyistä?

 1. Sauna rentouttaa
  Elämä on usein stressaavaa ja jokainen tarvitsee tavan rentoutua. Säännöllinen saunassa käyminen on loistava tapa rentouttaa sekä keho että mieli. Jos sinun on vaikea nukkua täyttä kahdeksaa tuntia, juot liikaa kahvia ja olet jatkuvassa taistele- tai pakene-tilassa, sauna auttaa kehoasi pääsemään parasympaattiseen eli rauhoittumisen tilaan. Näin ruokasi sulaa paremmin ja kehosi palautuu, kun lepäät.

 2. Hormonit tasapainoon
  Jos hormonisi eivät ole tasapainossa, se voi aiheuttaa lukuisia terveysongelmia. Jos olet stressaantunut, kortisoli- eli stressihormonitasosi voi olla normaalia korkeampi. Liian korkea kortisolitaso taas voi vaikuttaa negatiivisesti kilpirauhasarvoihisi ja verensokeriisi. Se voi myös vaikuttaa estrogeenin ja testosteronin tuotantoon. Sauna auttaa pitämään sinut tasapainossa ja pidät myös elektrolyytit tasapainossa hikoilemalla.

 3. Parantavia vaikutuksia
  Saunaan mennessäsi sinusta voi tuntua, että sinulla on valtavasti asioita mielesi päällä. Monet ovat kuvailleet saunassa käyntiä spirituaaliseksi kokemukseksi. Se ei rentouta pelkästään kehoasi, vaan myös mielesi. Erityisesti saunojen, joissa on infrapunavalot, on tieteellisesti todettu parantavat kudos- ja jopa verkkokalvovaurioita.

 4. Kiloille kyytiä
  Oletko pudottamassa painoa ja mietit kuinka saada lisätehoa painonpudotukseen? Sauna nostaa samanaikaisesti sykettäsi ja laskee verenpainetta. Tämä saa aineenvaihduntasi kunnolla liikkeelle! Aivan kuin harrastaisit aerobista liikuntaa, ilman että liikut lainkaan.

 5. Sydäntauteja vastaan
  Saunassa käynnin on todettu laskevan kohonnutta verenpainetta. Tämä on lisäksi paljon hellempi vaihtoehto sydämellesi kuin rasittava liikunta. Saunassa käynti nostaa sydämen sykettäsi aivan kuin harrastaisit liikuntaa. Jos sinulla on sydän- tai verisuonitauti, ota tavaksi säännölliset saunassa käynnit!

 6. Taudeista eroon
  Sauna auttaa myös muihin tauteihin, kuin sydän- ja verisuonitauteihin. Mikäli kärsit masennuksesta, immuunijärjestelmän ongelmista tai kroonisista niveltulehduskivuista, voi sauna auttaa sinua tervehtymään näistäkin taudeista. Kaiken muun hyvän lisäksi saunan katsotaan auttavan myös jatkuvaan jännityspäänsärkyyn.

Laita siis sauna päälle ja koe sen antamat huimat terveysvaikutukset!

Lähde: Celebs Pulse