Jos olet tosissasi kilojen karistamisen suhteen, kannattaa sinun ottaa säännölliset lenkit osaksi laihdutusta.

The Journal of Sports Medicine and Physical Fitness -julkaisussa ilmestyneen tutkimuksen perusteella lenkkien ei kuitenkaan tarvitse olla niin pitkiä kuin kenties kuvittelet. Women’s Healt kertoo, että hollantilaistutkijoiden toteuttama tutkimus selvitti, että menestyksekkäimmät laihduttajat lenkkeilivät keskimäärin viisi kilometriä viikossa.

Tutkimusta varten 538 aloittelevaa juoksijaa täyttivät kyselyt ruokavalioistaan sekä syistä, miksi aloittivat juoksemisen. Tämän jälkeen osallistujien kehon rasvaprosentti mitattiin ja heille annettiin GPS-laitteet tallentamaan liikutut kilometrit.

Women’s Healthin mukaan osallistujille ei annettu mitään ohjeita tai muodollista harjoitusta. Vuoden jälkeen he täyttivät uudet kyselyt ja heidän rasvaprosenttinsa mitattiin uudelleen.

Tutkijoiden käytyä kerättyjä tietoja läpi, heille selvisi, että jatkuvasti yli viisi kilometriä viikossa juosseet osallistujat, jotka myös katsoivat ruokavalionsa perään, polttivat eniten rasvaa. Women’s Healthin mukaan nämä osallistujat pyrkivät syömään enemmän salaatteja ja raakoja vihanneksia ja syömään vähemmän vaaleaa leipä, kakkua, karkkia, sipsejä, pikaruokaa ja sokerisia juomia.

Vaikutus oli havaittavissa vain heillä, jotka olivat aloittaneet juoksemisen juuri laihduttaminen mielessään, eikä heillä, jotka aloittavat juoksemisen muista syistä. Tämä ei silti liene huono syy kaivaa lenkkarit esiin ja lähteä lenkille.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Women’s Health