Hyvät yöunet ovat tärkeät myös parisuhteen kannalta – lue miksi

Jos nukut hyvät yöunet, on siitä iloa niin hyvinvoinnillesi kuin parisuhteellesikin.

Väsymys tekee monet kärttyiseksi, mikä voi heijastua myös parisuhteeseen. Tutkimus onkin paljastanut, että kunnon yöunet voivat olla tärkeät myös parisuhteesi kannalta.

Floridan yliopiston tutkimusta varten 68 vasta naimisiin mennyttä paria kuvaili yksilöinä tyytyväisyyttään parisuhteeseensa sekä myös tallensi muistiin, kuinka monta tuntia he nukkuivat yössä seitsemän päivän ajan.

Women’s Healthin mukaan tutkijat analysoivat tutkimuksessa kerättyä tietoa, minkä myötä paljastui, että puolisot, jotka olivat nukkuneet enemmän kuin yleensä (mikä keskimäärin oli 7,5 tuntia), kertoivat todennäköisemmin olevansa onnellisia suhteessaan kyseisenä päivänä.

Tutkimuksessa ilmeni myös, että miehet (mutta valitettavasti vain miehet) kertoivat todennäköisemmin yleisestä tyytyväisyydestä avioliitossaan päivinä, kun olivat nukkuneet enemmän, vaikka olisivat olleet negatiivisessa mielessä kanssakäymisessä kumppaninsa kanssa samana päivänä.

Women’s Healthin mukaan tämä siis tarkoittaa sitä, että kunnon yöunet eivät saa sinua unohtamaan, ettei miehesi tiskannut astioita, mutta se voi saada hänet unohtamaan vastaavan, sinun tekemän ”rikkomuksen”. Tutkijoiden mukaan lisätutkimuksia tarvitaan selvittämään, mikä on tämän eroavaisuuden syy.

Vaikka tulos ei kenties ole kovinkaan yllättävä – kukapa ei olisi väsyneenä kiukkuinen, edes toisinaan – on se hyvä muistutus siitä, että kunnon yöunet ovat tärkeät.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Women’s Health