Eikö huvittaisi käydä suihkussa? Tämä siitä seuraa, jos et käy pariin päivään suihkussa

Monelle suihkussa käyminen on osa päivittäisiä rutiineja, mutta toisinaan voi olla esimerkiksi niin väsynyt tai kiire, että vartalon peseminen tekisi mieli jättää väliin.

Good Housekeepingin mukaan tätä kannattaa harkita kuitenkin uudelleen. Jos suihkun jättää väliin kahtena peräkkäisenä päivänä, voi siitä seurata useita ällöttäviä asioita, joista ensimmäinen niistä liittyy bakteereihin.

Good Housekeepingin mukaan ihmiset kantavat mukaan noin tuhatta bakteerityyppiä, ja vaikka osa niistä on hyvästä, ne tarvitsevat saippuan apua huonoja bakteereja vastaan; huonoja bakteereja ei voi hillitä, jos ei käy suihkussa ja jos ne löytävät tiensä silmiisi, nenääsi tai suuhusi, voit sairastua.

Bakteerit myös aiheuttavat hienhajua ja bakteereista lähtevät kaasut voivat Good Housekeepingin mukaan johtaa noin 30 tympeään hajuun yhdestä vartalosta.

Jos tämä ei vielä saa sinua innostumaan käymään säännöllisesti suihkussa, on sille myös seuraava hyvä syy: se on tärkeää tervettä ihoa ajatellen. Suihkussa käyminen auttaa pitämään ihon vapaana ”kauneusvirheistä” estämällä ihon rasvoja kertymästä – tämä on erityisen tärkeää, jos kuntoilet.

”Kosteiden, hikisten vaatteiden pitäminen lähellä ihoa pitkiä aikoja treenin jälkeen johtaa ärsytykseen ja lisää pienten hiertymien tai ihon rikkoutumisen riskiä”, lääkäri Holly L. Phillips on kommentoinut.

”Tämä voi lisätä bakteeri- ja sienitulehdusten riskiä”, hän lisäsi.

Jos joudut jättämään suihkun väliin kuntoilun jälkeen, on Phillipsin mukaan tärkeää vaihtaa treenivaatteet muihin vaatteisiin ja ihotautilääkärit suosittelevat pitämään aina kainalot, nivuset ja kasvot puhtaana, koska nämä alueet ovat erityisen alttiita keräämään bakteereja.

Jos suihkun välttely ei ole hyvästä ihoa ajatellen, ei sitä ole myös liian pitkät suihkut. Jos suihkussa viettää liian kauan aikaa, voi iholtasi lähteä rasvoja, joka jättää ihosi kuivaksi ja hilseileväksi – mutta kukaan ei sentään pääse valittamaan, että haiset pahalle.

Käytkö sinä suihkussa päivittäin? Kommentoi alla!

Lähde: Good Housekeeping


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.