Tutkimuksen mukaan mielenterveyshäiriöt vaikuttavat yli neljään pariin kymmenestä.

Mielenterveyshäiriöistään ja -ongelmistaan avoimeisti puhuvien pariskuntien suhteet ovat todennäköisemmin terveitä ja onnellisia, selviää kyselytutkimuksesta. Tutkimukseen osallistuneista neljä viidestä koki voivansa puhua kumppanilleen mielenterveysongelmistaan, mikä vaikutti positiivisesti yli puolen parisuhteisiin, kertoo The Independent.

Sen sijaan ne osallistujat, jotka kokivat vaikeaksi puhua mielenterveysasioista kumppanilleen, myönsivät todennäköisemmin olevansa onnettomia parisuhteissaan. Tutkimuksen mukaan mielenterveyshäiriöt, kuten ahdistus, masennus ja tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriö (ADHD), vaikuttivat yli neljään pariin kymmenestä, ja ahdistuksen todettiin olevan yleisin parisuhteessa oleviin aikuisiin vaikuttava mielenterveyshäiriö.

Tutkimukseen osallistuneista Z-sukupolveen kuuluvista (yleensä syntyneet vuosien 1995 ja 2005 välissä) seitsemän kymmenestä kertoi positiivisesta kytköksestä onnellisen parisuhteen ja mielenterveysongelmista kumppaninsa kanssa puhumisen välillä.

”Mikä yllätti meidät mielenterveysdatan suhteen, oli se kuinka avoimia Z-sukupolvi oli mielenterveyden suhteen”, tutkimuksen tilanneen eHarmonyn neuvonantaja Jeannie Assimos kommentoi.

”Tähän sukupolveen liittyvä stigma on se, että he ovat pinnallisempia ja välittävät enemmän ulkonäöstä, mutta data osoittaa, että he ovat edistyksellisempiä mielenterveyteensä liittyen ja kommunikoivimpia kumppaniensa kanssa, mikä vuorostaan johtaa onnellisempiin parisuhteisiin”, hän lisäsi.

Tutkimustulokset saatiin osana eHarmonyn Happines Index -raporttia, jota varten haastateltiin yli 2 000 amerikkalaista, jotka olivat yli 21-vuotiaita. Tutkimukseen osallistui sekä heteroseksuaaleja että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia ihmisiä, jotka kaikki olivat joko naimisissa, avoliitossa tai pitkässä parisuhteessa.

Voit tutustua Happiness Indexin muihin tuloksiin täällä.

Lähde: The Independent