Arvostatko enemmän aikaa vai rahaa? Valintasi vaikuttaa onnellisuuteesi

Sillä ei ole väliä, kumpaa on enemmän – kaikessa on kyse asenteesta.

Osa ihmisistä arvostaa enemmän rahaa ja osa enemmän aikaa. Social Psychological and Personality Science -journalissa julkaistun tutkimuksen mukaan kuitenkin he, jotka arvostavat enemmän aikaa rahan sijaan, ovat yleisesti onnellisempia.

Science Alertin mukaan sillä ei ole vaikutusta, kumpaa ihmisellä on enemmän, vaan kaikki on kiinni hänen asenteistaan näitä kahta asiaa kohtaan. Aikaa arvostava on tutkimuksen mukaan todennäköisemmin onnellisempi huolimatta siitä, kuinka paljon pätäkkää hänen tililtään löytyy.

Tutkimusta varten Pennsylvanian yliopiston ja Kalifornian yliopiston Los Angelesin kampusyliopiston (UCLA) tutkijat kysyivät yli 4 400 ihmiseltä yksinkertaisen kysymyksen: kumpaa haluaisit sinulla olevan enemmän: aikaa vai rahaa. Tämän jälkeen heiltä kysyttiin kysymyksiä, joilla mitattiin heidän onnellisuuttaan.

Tutkijoille selvisi, että suurin osa (64%) halusi enemmän rahaa, mutta he, jotka halusivat enemmän aikaa, olivat yleisesti onnellisempia. Science Alertin mukaan tämän perusteella kyse ei ole siitä, mitä ihmisillä on, vaan siitä, mitä he haluavat ja näin ollen mieltävät tärkeämmäksi.

Tutkijat paljastivat myös, että enemmän aikaa haluavien joukko erosi monin eri tavoin heistä, joita kiinnosti enemmän raha. Keskimäärin mitä vanhempi tutkimukseen osallistunut oli, sitä todennäköisemmin hän suosi enemmän aikaa.

Science Alertin mukaan vanhemmat osallistujat myös todennäköisemmin tekivät enemmän töitä ja näin ollen heillä oli enemmän rahaa, mikä voisi selittää, miksi he kaipasivat enemmän aikaa. Tutkijat kuitenkin kertoivat, että tuloissa olevista eroavaisuuksista huolimatta ihmiset olivat onnellisempia arvostaessaan aikaa enemmän kuin rahaa.

Tutkimus ei kuitenkaan mainitse, elivätkö osallistujat köyhyysrajan alapuolella. Science Alertin mukaan on järkeenkäypää, että esimerkiksi ruoka- ja asumuskustannusten kanssa kamppailevat olisivat onnellisempia, jos heillä olisi enemmän rahaa kuin aikaa.

Science Alertin mukaan tutkimuksesta voikin tehdä päätelmän, että jos haluat olla onnellisempi, ja tienaat jo riittävästi itsesi elättämiseksi, kannattaisi sinun antaa enemmän painoarvoa ajalle kuin rahalle, koska näin toimivat ovat onnellisempia.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Science Alert


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.